TRANSPORT Tarife mai mari, servicii mai bune

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Autorităţile locale din Chişinău susţin că vor accepta scumpirea biletelor pentru călătoria cu microbuzul doar dacă transportatorii vor asigura servicii mai bune şi sigure pasagerilor.

„Administratorii de rute nu au respectat cerinţele pe care le-am înaintat anterior. Nu au fost nişte condiţionări, le-am cerut doar să respecte nişte reguli simple, prevăzute de lege", a declarat Adrian Boldurescu, şeful Direcţiei Transport public din cadrul Primăriei Capitalei.
„Nu avem o problemă faţă de stabilirea unui nou tarif, dar trebuie să fie făcut un coraport faţă de calitatea serviciilor. Sunt unele schimbări, dar nu cele pe care le-am aşteptat", a spus şi viceprimarul Nistor Grozavu.
Reacţia vine după ce 16 companii au anunţat că-şi vor sista activitatea din 3 septembrie, dacă nu va fi acceptată majorarea taxei de la trei la cinci lei. Potrivit preşedintelui Asociaţiei Transportatorilor Privaţi, Ion Mămăligă, după scumpirea motorinei, şoferii adună bani doar pentru alimentarea microbuzelor. S-au suprapus şi controalele efectuate de Poliţia Rutieră şi inspectorii fiscali, care împart amenzi de mii de lei. În aceste condiţii, transportatorii ameninţă cu proteste.

Mai multe troleibuze şi autobuze vor ieşi pe traseu, dacă şoferii de maxi-taxi vor protesta

„Este un serviciu public şi nu poate fi suspendat", a comentat Adrian Boldurescu. El a dat asigurări că traficul nu va fi perturbat. Pentru ca pasagerii să nu rămână în stradă la început de săptămână şi de an şcolar, numărul troleibuzelor şi autobuzelor va fi suplimentat cu 30%.

Ruta de microbuz 115 ar putea să rămână fără administrator

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite