Studenţii şi profesorii Universităţii de Arte „George Enescu” din Iaşi cântă pe scenele din Chişinău

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În zilele de 13 şi 14 aprilie 2011, studenţi, masteranzi, doctoranzi şi profesori de la Universitatea de Arte „George Enescu" din Iaşi vor fi prezenţi la Chişinău alături de colegii lor de la Academia de Muzică, Teatru şi Arte plastice din Chişinău. Aceştia vor susţine împreună o serie de concerte şi recitaluri în baza protocolului de înfrăţire semnat în anul 2008.

Miercuri, 13 aprilie 2011, la sediul Academiei de Muzică, Teatru şi Arte plastice din Chişinău, va avea loc lansarea CD-ului editat de Casa de discuri GRAMOLA-Vienna, cu lucrări pentru pian de G. Enescu, P. Constantinescu, Constantin Silvestri şi Serghei Rahmaninov interpretate de Raluca Ştirbăţ, doctorandă a Universităţii de Arte „George Enescu", urmată de un recital.


În aceeaşi zi, la ora 18.00, la Sala cu Orgă va avea loc Recitalul Ansamblului de percuţie „Alternances" al Universităţii de Arte din Iaşi, în a cărui program vor putea fi audiate atât lucrări specifice acestui tip de ansamblu cât şi alte prelucrări, sub conducerea profesorului Florian Simion.
Joi, 14 aprilie, orele 18.00, la Sala cu Orgă va fi susţinut Concertul vocal-simfonic al Orchestrei simfonice şi Corului Academiei de Muzică, Teatru şi Arte plastice din Chişinău, sub bagheta dirijorului Valdimir Andrieş, cu participarea Ansamblului de percuţie „Alternances" al Universităţii de Arte „George Enescu" din Iaşi. În program: Poemul „Glasurile Putnei" de Viorel Munteanu, „Cinci cântece mistice" de R.V. Williams şi Suita „Carmen" de Bizet-Scedrin. Anul trecut aceste formaţii au concertat pe scena Filermonicii din Iaşi, cu prilejul împlinirii a 150 de ani de la înfiinţarea Universităţii „Al. I. Cuza" şi a Universităţii de Arte „George Enescu".

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite