Se iau de piept cu Chirtoacă. Agenţii economici refuză să demonteze panourile publicitare de pe drumul ce duce spre Aeroport

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Agenţii economici care deţin panouri publicitare pe mijlocul drumului ce duce de la Porţile oraşului spre Aeroport, nu doresc să se conformeze deciziei primarului general şi să le demonteze. Dorin Chirtoacă a dat indicaţii ca acestea să fie scoase pană la 1 iunie. Motivul e că acestea nu sunt luminate şi pe timp de noapte prezintă pericol de accidente rutiere.

Mihail Hasan, director la Varo Inform, s-a plâns că în ultima săptămână au fost chemaţi la Primărie de patru ori. „Toate întrebările pe care le puneam trceau pe lângă urechile viceprimarului Nistor Grozavu. Avea indicaţii concrete de a demonta panourile. Aşa că a fost de neînduplecat", a declarat Mihail Hasan în timpul unei conferinţe de presă. El a menţionat că agenţii economici se vor conforma doar dacă va exista o decizie a Consiliului Municipal Chişinău, ci nu ordinului primarului general pe care îl consideră abuziv.

Victoria Barbă, conducătoarea companiei Standart a menţonat că autorităţile publice locale nu sunt în drept să le anuleze autorizaţiile fără preavizare. „Se plâng că nu le ajung bani. Cu toate acestea dacă panourile vor fi demontate, bugetul municipal va fi prejudiciat de trei milioane lei. În plus, noi suntem de acord să rezolvăm problema cu iluminatul", a declarat Victoria Barbă.

Viceprimarul Nistor Grozavu a anunţat anterior că din cei 54 de agenţi economic, doar unul s-a conformat deciziei primarului.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite