Scandal în Consiliul Municipal Chişinău. Comuniştii au întrerupt şedinţa cu aplauze şi tropăit

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Consilierii comunişti se opun deciziei primarului
Consilierii comunişti se opun deciziei primarului

Încă o şedinţă eşuată în Consiliul Municipal Chişinău. Scandalul a pornit din cauza propunerii primarul general Dorin Chirtoacă ca în loc de cele 30 de chestiuni să fie examinată doar una: aprobarea Contractului de împrumut în scopul implementării proiectului de reabilitare a străzilor şi modernizarea iluminării stradale.

Edilul şi-a justificat graba prin faptul că săptămâna viitoare la Chişinău va veni şeful Băncii Europene pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare. Această decizie trebuie să fie aprobată de consilieri. În caz contrar, Dorin Chirtoacă a ameninţat că nu va deschide şedinţa. Comuniştii nu s-au lăsat înduplecaţi „Nu aveți nicio bază să abrogați ordinea de zi iniţială. Vă comportați porcește, nu vă fac față aceste jocuri, este ilegal", a menţionat Valeri Pavlov, consilier comunist.

Aceştia insistau ca mai întâi să fie examinată chestiunea privind ridicarea înainte de termen a mandatului la consilieri, funcţiile cărora sunt incompatibile cu cea de aleşi locali. Abia după aceasta au spus că vor susţine şi proiectul BERD. „Rezolvăm această problemă și celelalte chestiuni le vom examina în altă ședință", le-a replicat Chirtoacă.

Comuniştii, fiind supăraţi că nu este aşa cum doresc, au început să aplaude şi să tropăie. Colegii lor din alianţă au părăsit şedinţa şi au promis să revină când se vor calma spiritele.

Consilierii comunişti au rămas în sală faţă în faţă cu primarul Dorin Chirtoacă şi au schimbat replici dure. Şedinţa a fost amânată până luni.

Autoritatea publică locală doreşte să ia un prumut de 22 de milioane de euro de la BERD şi Banca Europeană pentru Investiţii pentru repararea a şase străzi din Capitală şi renovarea iluminatului public pe acestea.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite