SCANDAL / Primarul de Chişinău învinuieşte angajaţii Direcţiei Asistenţă Socială că ar aduna semnături pentru anularea alegerilor locale din 19 iunie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Dorin Chirtoacă, primarul Chişinăului, a spus, astăzi, în cadrul şedinţei operative, că şefa Direcţiei asistenţă socială i-ar fi obligat pe angajaţi să adune semnături pentru anularea alegerilor locale din 19 iunie, pe motiv că în cabina de vot nu erau draperii. Acest demers a fost semnat de mai mulţi angajaţi ai direcţiei şi depus la Judecătoria sectorului Centru.

Primarul susţine că în cadrul direcţiei s-au organizat şedinţe în care şefa, Eugenia Ceban, i-ar fi obligat pe subalterni să semneze demersul şi să convingă şi pe alţi chişinăuieni să facă acelaşi lucru.

Acest lucru a fost confirmat de Sergiu Cibotaru, primar de Tohatin, care a informat că la Primăria locală a venit asistenta şi încerca să-i convingă pe funcţionari să semneze documentul.

Eugenia Ceban nu a participat astăzi la şedinţa Primăriei. În locul ei a venit Sofia Zubic, specialist principal din cadrul Direcţiei Asistenţă Socială. Primarul i-a cerut explicaţii. Funcţionara a spus că nu cunoaşte nimic despre colectarea semnăturilor.

Chirtoacă i-a îndemnat pe cei care au semnat acest demers să-l informeze dacă au fost sau nu obligaţi să o facă.

„Democraţia nu înseamnă anarhie. Vom pune punct abuzurilor doamnei Ceban", a spus primarul.

Eugenia Ceban a fost demisă de mai multe ori de primar, dar ulterior a fost repusă în funcţie prin decizii de judecată.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite