Rugăciunile pentru morți vor răsuna în difuzoare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
De Blajini preoţii citesc rugăciuni la morminte
De Blajini preoţii citesc rugăciuni la morminte

În prima ședință de după Sărbători, primarul Capitalei și şefii de direcţii municipale s-au întrecut în idei năstrușnice despre cum ar trebui marcat Paștele Blajinilor la anul. Ca de obicei, edilul a dat tonul discuției. Fiind deranjat de pomenile scumpe de pe morminte şi de femeile îmbrăcate în rochii de seară sau fuste mini, Dorin Chirtoacă a cerut funcționarilor să găsească o soluție pentru ca Paștele Morților să

Primarul a mai propus ca în cimitirele din Chișinău să fie instalate amplificatoare pentru ca „preoţii să nu se mai obosească umblând pe la fiecare mormânt, ci să citească numele decedaţilor şi rugăciunile de pomenire odată pentru toată lumea". Evident, aceste lucruri trebuie coordonate mai întâi cu Biserica, a concluzionat edilul.

Referindu-se la comportamentul oamenilor de Blajini, Vadim Cojuşneanu, directorul Combinatului Servicii Funerare, a spus despre cei care au pierdut numărul paharelor servite de sufletul răposaților că „au intrat în cimitir pe două picioare şi au ieşit cu roţile sparte".

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite