REVISTA PRESEI: Partidul Democrat şi Partidul Comuniştilor neagă faptul că ar fi plagiat Ziarul de Gardă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

După ce Partidul Liberal Democrat din Moldova şi redacția Ziarului de Gardă au învinuit PD-ul şi PCRM-ul că ar fi folosit sigla acestui ziar pentru a face un ziar „fantomă", aceste două partide declară că „opera" nu le aparține.

Potrivit candidatului PD pentru Primăria Chișinău, Valentina Buliga, publicația în care, din numele PLDM se denigrează imaginea primarului Chirtoacă, nu este creația democraților. „Măiestria nu ne aparține. Partidul Democrat nu este capabil să facă astfel de ziare. Vrem o campanie cinstită, corectă și onestă", a declarat Buliga în cadrul emisiunii Fabrika de la Publika TV.


Potrivit Unimedia şi comunistul Igor Dodon spune că, spre deosebire de contracandidații din AIE, nu a atacat și nu va ataca concurenții. „Am promis că vom avea o campanie curată. Din partea mea și din partea PCRM astfel de acțiuni nu vor fi", a subliniat acesta.


La rândul său, liberal-democratul Victor Bodiu spune că a sesizat organele compentente pentru a afla cine este autorul „misterioasei" publicații ZdC.
Cât privește „ținta" publicației, actualul primar al Capitalei, Dorin Chirtoacă, spune că autorul ziarului poate fi oricare partid care participă în alegerile locale, inclusiv din AIE.


Unimedia precizează că redacţia Ziarului de Gardă (ZdG) a anunțat că în Chişinău, dar şi în alte localităţi ale Republicii Moldova au fost distribuite ziare ilegale, ce conțin logoul, corpul de literă, numele de rubrici ale redacţiei ZdG, dar conținutul cărora abundă în atacuri politice denigratoare la adresa edilului Capitalei Dorin Chirtoacă.


30% din moldoveni muncesc peste hotare


Publika scrie despre un studiu realizat de Ministerul Muncii, în colaborare cu câteva organizaţii internaţionale care i-a vizat pe copii şi vârstniciilor lăsaţi fără îngrijirea membrilor de familie plecaţi la muncă peste hotare. Concluziile raportului vor fi prezentate, astăzi, 27 aprilie, în cadrul unei conferinţe de presă. Potrivit unor date neoficiale, între 300 de mii şi un milion de moldoveni sunt plecaţi în străinătate. Sursele oficiale susţin, însă, că numărul acestora nu depăşeşte 150 de mii.


Rezultatele preliminare ale recensământului populaţiei Moldovei din octombrie 2004 arată că la muncă în străinătate sunt plecate peste 232 de mii de persoane. Iar Biroul Naţional de Statistică arată că, la începutul anului 2007, peste hotarele ţării se aflau cu 84 de mii de moldoveni mai puţini decât în anul 2004.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite