Puiul de tigru de la grădina zoologică din Chișinău a ajuns mascotă pentru sportivi. Vezi GALERIILE FOTO!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Membrii Federaţiei de Karate-do tradiţional s-au fotografiat la plecare cu puiul de felină
Membrii Federaţiei de Karate-do tradiţional s-au fotografiat la plecare cu puiul de felină

Animalul născut de Ziua Independenţei este mare vedetă la Grădina Zoologică din Chişinău. Cu toate acestea, administraţia spune că nu-l poate întreţine şi-i caută un nou stăpân. De circa o lună, angajaţii menajeriei le permit vizitatorilor să intre în voliera mamiferului, ca acesta să se deprindă cu oamenii.

Zilele trecute, Carma, puiul de tigru de aproape trei luni, a fost vizitat de membrii Federaţiei Naţionale de Karate-do tradiţional. Sportivii au făcut poze cu vedeta şi speră că aceasta le va purta noroc la Campionatul European care începe astăzi, în Israel. „Noi practicăm stilul shotokan. În traducere din limba japoneză înseamnă tigru, adică putere şi blândeţe. Astfel suntem şi noi karatişti: blânzi, dar nu cu toţi, şi foarte puternici spiritual", a spus Adrian Culai, membru al Federaţiei Naţionale Karate-do tradiţional.

Puiul de tigru este noua mascotă a sportivilor din Chișinău Sportivii cred că mica felină le va aduce noroc în competiții Puiul de tigru s-a obișnuit repede cu oamenii din jurul lui

Click aici să vezi prima GALERIE FOTO!

În prezent, la Zoo sunt întreţinuţi şi doi tigri adulţi, Cinghiz şi Roxana, părinţii Carmei. Aceştia au fost cumpăraţi, acum zece ani, din România. Cuplul a adus pe lume cinci pui. De trei ani însă tigroaica n-a mai fătat. Din acest motiv, apariţia Carmei a fost o mare bucurie pentru angajaţii Grădinii Zoologice. „În captivitate, tigrii se reproduc mai rar. Ultima naştere s-a întâmplat cu trei ani în urmă", a spus Sergiu Pânzaru, director adjunct la Zoo.

CARMA VA FI VÂNDUTĂ
Din păcate, Carma nu va sta prea mult la menajeria din Chişinău. Ea va avea aceeaşi soartă ca şi ceilalţi patru fraţi mai mari. Unul a fost vândut Circului din Sankt-Petersburg, iar trei au ajuns la fraţii Zapaşnîi, cunoscuţi circari din Rusia. Alexei Hanţaţuc, directorul Grădinii Zoologice, a spus că apariţia pe lume a felinei a fost o minune fiindcă tigroaica este deja bătrână. Directorul susţine că i-ar plăcea să o lase pe Carma acasă, însă e greu de realizat. „Am avea cheltuieli suplimentare, pe care nu ni le permitem", a spus cu regret Alexei Hanţaţuc.

Colegul nostru Eduard Bâzgu se joacă cu puiul de tigru Puiul de tigru este oricând gata de joacă Vizitatorii grădinii zoologice din Chișinău sunt lăsați să se joace cu tigrișorul

Click aici să vezi cea de-a doua GALERIE FOTO!

„PURTĂM NEGOCIERI
Cea mai mare problemă este construcţia cuştii pentru tânărul tigru. „Părinţii îi permit puiului să stea lângă ei cel mult un an, apoi va fi alungat de pe teritoriul lor", constată Alexei Hanţaţuc. Conducerea Grădinii Zoologice spune că vestea despre naşterea puiului de tigru de la Zoo Chişinău s-a răspândit repede în ţările vecine. „Am fost contactaţi de colegii noştri din România, Ucraina, Rusia. Purtăm negocieri. Încă nu am decis dacă vom face schimb cu alt animal rar sau îl vom vinde", spune vicedirectorul Sergiu Pânzaru.

Puiul de tigru este răsfăţatul angajaţilor. Cu toţii vin pe rând în cuşca lui. Se joacă şi fac poze. Ei spun că animalul are multă energie şi mereu trebuie să fie cineva alături să-i ţină companie. Aproape o lună Carma s-a aflat în familia a doi angajaţi, care au o metodă proprie de îngrijire a animalelor sălbatice.

AR PUTEA AJUNGE LA UN ZOO PRIVAT
Mai multe persoane din Moldova au grădini zoologice private. Nimeni însă nu posedă un tigru. Angajaţii de la menajerie susţin că acest animal nu poate fi ţinut într-o cuşcă. Este nevoie de cel puţin un hectar ca tigrul să se simtă în largul său.

Citește cele mai importante știri din Republica Moldova pe Adevarul.md

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite