Protest neobişnuit în Piaţa Marii Adunări Naţionale. Pensionarii au venit cu papuci, bluze şi chiar proteze pentru guvernanţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Pensionarii au improvizat un târg cu lucruri vechi
Pensionarii au improvizat un târg cu lucruri vechi

Sunt lucruri pe care zeci de pensionari le-au pregătit pentru cei de la guvernare în semn de protest faţă de preţurile la apă, lumină şi gaze. Astăzi, Particul Social Democrat (PSD) a organizat un alt protest în faţa clădirii Guvernului, doar că de data aceasta protestatarii au improvizat târg cu lucruri vechi pe care ulterior le-au strâns într-un sac şi l-au transmis Alianţei de la guvernare.

Înarmaţi cu pancarte, portavoce şi zeci de lucuri vechi pensionarii au cerut AIE să reducă preţurile la gaze, apă şi lumină. Ulterior, protestatarii s-au mutat la corturile amplasate lângă Arca de Triumf spunând că vor râmâne să protesteze zi şi noapte. „Am adus cuţite, pantofi, o cană şi chiar proteza pentru că am multe datorii şi vreau să fac bani. Am o pensie de 800 de lei şi datorii de 4.000 de lei. Vreau să se ducă Parlamentul ăsta şi să vină altul. Aşa n-a fost nicodată, acum sunt nevoită să vând tot din casă", spune Olga în vârstă de 67 de ani. Încrezătoare că actual guvernare le va da un răspuns astăzi.

„Suntem prea puţini, dar nu mai putem suporta aceste tarife. Vrem să reducă preţurile la gaz şi la apă. Noi nu trebuie să cumpărăm apa, ci să plătim doar prelucrarea ei. Dacă nu iese nimeni, vom continua protestele până obţinem un răspuns", explică Nina Postică, 50 de ani.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite