Primarul Chişinăului, Dorin Chirtoacă, a fost azi la Piaţa Centrală, cu presa după el. A mâncat halva, a fost înjurat şi lăudat de cumpărători

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primarul Chişinăului a mers să verifice preţurile la produse de post şi să vadă în ce condiţii lucrează comercianţii. În alt capăt al Pieţei Centrale, departe de ochii presei, oaspetele său, preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa, Nicuşor Constantinescu, făcea liniştit cumpărături.

Dorin Chirtoacă şi-a cumpărat un kilogram de halva, a vorbit cu cumpărătorii şi l-a tot căutat pe Nicuşor Constantinescu, care s-a ascuns de presă pentru a face liniştit cumpărături. Nu l-a mai găsit. Nicuşor Constantinescu a preferat să facă piaţa departe de zecile de jurnalişti care îl însoţeau pe primarul nostru. Dorin Chuirtoacă a spus că preşedintele Consiliului judeţean a primit indicaţii de la soţie să cumpere din Chişinău bomboane, brânză şi alte bunătăţi.

image

În jurul primarului s-au adunat sute de oameni

„Acum, înainte de Paşte, va lua amploare comerţul stradal neautorizat. Vreau să văd cum stau lucrurile la acest capitol şi să intervenim dacă va fi cazul. În plus, unde dacă nu la piaţă se adună oamenii să discute. Aici pot afla despre toate problemele pe care le au", a explicat Chirtoacă scopul vizitei sale.


Cu jalba la primar


Comercianţii şi cumpărătorii au lăsat tarabele şi s-au adunat ciucure în jurul primarului, bombardându-l cu tot felul de întrebări şi cerându-i ajutor. Un bărbat s-a plâns că nevasta l-a dat afară din casă, mai mulţi bătrâni i-au cerut pensii mai mari, produse mai ieftine, ajutoare sociale. „De ce e scumpă căldură?", a întrebat Viorica Cimbir. „De ce am o pensie de numai 800 de lei? Am lucrat 26 de ani la Uzina de sticlă", s-a plâns pensionarul Ion Dron.
Unii cumpărători săraci s-au plâns că în piaţă nu se mai vând crupe la suta de grame, iar ei nu au bani să cumpere alimente în ambalaje mari. Ion Stratulat, directorul pieţei, a explicat că este o condiţie impusă de guvern. „Toate produsele alimentare trebuie să fie ambalate. Producătorii ar trebui să aibă grijă să fie şi ambalaje mai mici, chiar şi de 250 de grame", a spus Stratulat.

image

Vânzătorii îşi doresc condiţii de muncă mai bune


Pensionarul Vasile Tuchilatu i s-a plâns primarului că lângă monumentul lui Cotovschi s-a împiedicat de un ţăruş bătut în trotuat şi a căzut. Chirtoacă l-a compătimit văzându-i mâna însângerată şi a promis că va trimite acolo pe cineva să scoată ţăruşul. Imediat, angajaţii pieţei l-au dus pe bătrân la punctul medical.


Bunătăţi din piaţă


În timp ce Chirtoacă era asaltat cu tot felul de întrebări, oaspeţii din România profitau de vizită. „Aveţi o piaţă foarte bogată şi diversificată. Spre deosebire de România, unde ne-am modernizat şi consumăm E-uri, hormoni şi multe chimicale, aici încă sunt toate naturale. Ar fi minunat dacă cei care conduc oraşul ar încuraja micii producători să vândă în continuare produsele lor naturale", a spus, mulţumit de cumpărăturile făcute, Felix Stroe, manager la Regia de Apă din Constanţa.


În „alimentara de pe jos"


Chirtoacă i-a vizitat şi pe comercianţii care vând produse lactate direct pe şosea. Când l-au văzut pe primar, vânzătoriii au început să-şi strângă în grabă genţile, dar edilul le-a strigat din urmă să nu se sperie. După ce a stat de vorbă, Chirtoacă le-a promis că va amenaja în piaţă un loc special pentru ei. Directorul pieţei a spus că după reamenajare aici va fi loc suficient pentru toţi comercianţii.

image

Oamenii vând produsele lactate chiar în drum

Republica Moldova



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite