Sorin Oprescu, primarul Bucureştiului, va veni la Chişinău

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sorin Oprescu
Sorin Oprescu

Autorităţile municipale sunt pe ultima sută de metri cu pregătirile pentru Ziua Chişinăului. Gabriela Ciumac, şefa Direcţiei relaţii externe din cadrul Primăriei, a declarat, ieri, în timpul şedinţei operative de la Primărie, că la sărbătoare au fost invitate delegaţii din 74 de ţări, inclusiv toţi ambasadorii străini acreditaţi în Moldova. Edilii au prevăzut aproape un milion de lei pentru petrecerile din acest an.

De asemenea, la eveniment vor participa ambasadorii moldoveni acreditaţi din străinătate. Printre oaspeţii de onoare va fi Sorin Oprescu, primarul de Bucureşti, care a confirmat prezenţa la eveniment.

În premieră la un astfel de eveniment, în Chişinău vom avea oaspeţi din Quatar, Albania, Egipt, Sudan, Spania, Andorra. Edilul Capitalei a ţinut să invite delegaţi din oraşele înfrăţite: Bacău, Arad, Târgovişte, Istanbul, Odesa, Tbilisi. Oapeţii vor participa la evenimentele din centrul oraşului, dar vor merge şi în excursii la mănăstirea Căpriana şi la fabrica de vinuri din Mileştii Mici.

Mai multe surprize

Ianuş Ţurcanu, şef-adjunct la Direcţia Cultură, a spus că deocamdată nu a fost definitivat programul evenimentelor culturale. Lilian Carp, consilierul primarului, susţine că vom avea parte de mai multe surprize, una dintre care va fi inaugurarea unui monument de arhitectură.

Se mai vorbeşte ca de hram ar putea avea loc parada trolebuzelor cumpărate anul acesta de Primărie graţie susţinerii financiare externe.

Citeşte cele mai importante ştiri din Republica Moldova pe Adevarul.md

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite