Primăria Chişinău a instalat primele plăcuţe pe monumentele de arhitectură

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primăria Chişinău şi Biblioteca municipală „Bogdan.Petriceicu Hasdeu" sunt primele clădiri din Capitală pe care au fost instalate plăci informative. Aceasta este o dovadă a faptului că edificiile sunt monumente de arhitectură de importanţă naţională, incluse în registrul monumentelor protejate de stat.

Plăcile conţin informaţia referitoare la denumirea monumentului de arhitectură, anul edificării şi importanţa acestuia: naţională sau locală. Pe plăcuţa de pe sediul Primăriei Chişinău este scris: „Clădirea fostei Dume orăşăneşti/1901/Monument de arhitectură şi istorie de importanţă naţională/nr. 202 Registrul Monumentelor Republicii Moldova ocrotite de Stat".


Potrivit Serviciului de presă al Primăriei, în următoarele două săptămâni, autorităţile locale vor instala plăcuţe pe monumentele de arhitectură de pe bulevardul Ştefan cel Mare, strada Bănulescu-Bodoni şi Puşkin. Iar până la vară vor fi plăcuţe pe toate cele 250 de monumente de arhitectură de nivel naţional din Chişinău.


Pe monumentele de importanţă locală plăcuţele vor fi instalate începând cu luna septembrie, după aprobarea Registrului Monumentelor de Importanţă Municipală.


În prezent, în capitală există circa 250 de monumente de arhitectură de importanţă naţională şi peste 700 de importanţă locală. Cel mai vechi monument de arhitectură din Chişinău este biserica Măzarache, care datează din sec. al XVIII-lea.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite