Piloţi Volkicar au încins motoarele în Chişinău GALERIE FOTO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Adrenalină, zgomot, voie bună şi multă energie pozitivă a fost azi în Capitală la cursele din campionatul V1 Challenge, organizat în premieră în Moldova. Zece concurenţi s-au antrenat pentru a putea conduce automobilele create de Volkan Işik.

Totodată, şase spectatori au avut şansa unică de a simţi viteza şi de a trăi aventura pe propria piele, fiind copiloţi la testarea automobilelor de curse Mitsubishi EVO VII, alături de italianul Luca Rossetti, campion european de raliuri, şi pilotul turc Volkan Işik.

Reporterul „Adevărul" a fost unul dintre norocoşii care a trăit clipe de neuitat alături de Luca Rossetti. În cele zece minute de curse, campionul apăsa relaxat pe accelerator, saluta publicul în timpul virajelor la cotituri şi învârtea maşina în cercuri ca într-un vals. Mie, în schimb, îmi ţiuiau urechile, iar presiunea din salon din cauza vitezei mari mă lipise de scaunul de care aveam impresia că n-o să mă mai desprind niciodată. În timpul unor „piruiete" mi se părea că voi zbura din maşină. Noroc de centurile de siguranţă cu care am fost prinsă din câteva părţi.

Cei mai emoţionaţi au fost, totuşi, concurenţii înscrişi în cursă, care au condus maşinuţele Volkicar. Aceştia au fost instruiţi timp de o săptămână cum să le conducă şi se simţeau regi ai şoselei. În timpul raliului, Chiril Gaburici, unul dintre concurenţi, s-a răsturnat. Pilotul nu a păţit nimic şi a continuat cursa. Marian Lupu, preşedintele Parlamentului, prezent la eveniment, s-a urcat cu greu într-un automobil din cauza picioarelor lungi şi a încercat volkicar-urile pe pista.

„Promovăm cultura sportului auto"

Automobilile participante în cursele V1 Challenge sunt de clasa monoposturi. Au fost asamblate în Turcia şi dispun de cele mai moderne dotări. Acestea vor rămâne după campionat în Moldova, la Clubul Naţional de Autosport, pentru a fi utilizate în continuare pentru promovarea acestui tip de sport. Astfel de raliuri vor fi organizate La Bălţi şi Comrat. În cadrul pregătirilor pentru campionat, au fost antrenaţi 20 de arbitri moldoveni şi o echipă specială de suport tehnic.

image
image
image

CLICK AICI SĂ VEZI GALERIE FOTO!

„Ne-am propus să aducem în Moldova nu doar un spectacol de zile mari şi un campionat de curse internaţional. Avem ambiţia de a cultiva aici un stil activ de viaţă, promovând cultura sportului auto şi oferind posibilitate tinerilor să-şi manifeste potenţialul", a menţionat Halim Ateş, preşedinte de onoare al Clubului Naţional de Autosport.

Cei mai buni concurenţi

Câştigători primei curse din campionatul V1 Challenge din Republica Moldova au devenit Octavian Nicolaescu (I loc), Chiril Gaburici (locul II) şi Angela Andronic (locul III). Următoarele curse vor avea loc la Bălţi şi Comrat.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite