PROTESTUL INFIRMIERELOR Angajații Spitalului 4 din Chișinău cer demisia directorului general. Vezi GALERIA FOTO & VIDEO!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Gardul spitalului e plin de mesaje împotriva actualei directoare
Gardul spitalului e plin de mesaje împotriva actualei directoare

Asistentele și infirmierele instituției sanitare se plâng de salariile mizere pe care le au, dar și de faptul că Nina Doni, actualul administrator, ia decizii fără să se consulte cu angajații.

Încă de la primele ore ale dimineții, mai mulți angajați ai spitalului nr. 4 din Chișinău au protestat la poarta instituției, solicitând demisia Ninei Doni, actualul director.

Personalul medical s-a plâns de faptul că noua administratoră ia singură deciziile privind gestionarea spitalului și că dă afară din personal pentru a angaja alți oameni.

„Când doamna Doni promite, sunt vorbe în zadar. A venit și ne-a spus că ne mărește salariile la 1.500 de lei. A adus angajați noi, le-a dat salarii mari de 3-4.000 de lei, dar nouă tot 750 de lei ne lasă leafa", spune Zinaida Furdui, una dintre infirmierele spitalului.

 

Gardul spitalului e plin de mesaje împotriva actualei directoare O comisie formată din reprezentanți sindicali și specialiști în sănătate publică au mediat conflictul
image

Click aici să vezi GALERIA FOTO!

Conflictul a escaladat abia când unul dintre noii angajați a dorit să ia cuvântul cu privire la situația creată. Asistentele și infirmierele au îmbrâncit-o afară din sala de ședință, nelăsând-o să își exprime poziția. „Acesta e un scenariu. Fiecare persoană nouă care vine, e criticată. E un grup de oameni care nu lasă pe nimeni înăuntru", spune Tamara Botnaru, responsabila cu aprovizionarea spitalului nou angajată, îmbrâncită de colegele ei mai vechi.

„Leafa angajaților din acest spital nu depinde de mine. Cu cât avem mai multe paturi, cu atât putem primi mai mult de la Compania Națională de Asigurări Medicale. Eu pot justifica cu documente acțiunile pe care le-am făcut", se apără directoarea interimară a instituției.

Vezi VIDEO:

Din cifrele prezentate de conducerea spitalului, 36 de cadre medicale au fost concediate în 2010, iar în acest an, numărul angajaților disponibilizați s-a ridicat la 18.

INCERTITUDINE Spitalul 4 din Chișinău ar putea fi desființat

Manifetația de astăzi nu este prima de acest gen, petrecută la spitalul 4 din Capitală. La finele lunii august, instituția care aparține de Direcția de Sănătate a Primăriei era la un pas de închidere, fiindcă n-a corespuns criteriilor de acreditare a instituțiilor sanitare.

Pereții erau plini de igrasie, iar aparatele vechi de peste 25 de ani erau folosite în ciuda pericolului pe care îl prezintă pentru cei 2.000 de pacienți care se internează, anual, aici.

„Din datele pe care le am, persoanele disponibilizate au plecat de bună voie. Nina Doni rămâne directorul interimar al spitalului. Se vrea ca acest colectiv să fie păstrat și voi lupta ca, în cazul în care spitalul nu trece acreditarea, să fie transformat într-un spital medico-social", precizează Luminița Suveică, șefa Direcției de Sănătate a Primăriei Capitalei.


Citește cele mai importante știri din Republica Moldova pe Adevarul.md

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite