O organizaţie non-guvernamentală vrea să cureţe gunoiul din întrega ţară doar într-o zi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

ONG-ul „Medium" s-a inspirat de la colegii din Slovenia care au reuşit să scoată într-o zi la curăţenie 270 de mii de oameni.

Un asemenea proiect s-a desfăşurat anterior în 12 ţări din Europa şi a avut un mare succes.


Autorii proiectului au făcut apel către alte ONG-uri, instituţii media, administraţii publice locale şi instituţii de învăţământ să se alăture acestei iniţiative, în urma căreia localităţile din ţară vor fi mai curate.


Pentru prima dată o astfel de acţiune a fost organizată în Slovenia. Nara Petrovic, autorul proiectului, a venit acum în Moldova ca să acorde sprijinul necesar pentru organizarea Zilei naţionale a curăţeniei. „Sperăm că moldovenii vor fi receptivi şi la acţiune vor participa o sută de mii de oameni. Astfel vor putea fi evacuate zece mii de tone de gunoi", a spus Nara Petrovic.


AUTORITĂŢILE, SCEPTICE


Autorii proiectului cer administraţiilor publice locale să le ofere GPS-uri, tehnică şi utilajul necesar, echipament special pentru participanţi şi susţinere financiară. Eliferie Haruţa, şeful de la „Spaţii Verzi", s-a arătat sceptic faţă de această iniţiativă. „E uşor de spus „Daţi-ne bani, instrumente, tehnică şi o să facem curăţenie. Cu bani ne descurcăm şi singuri", a spus funcţionarul. Dorin Chirtoacă însă a promis organizaţiei „Medium" toată susţinerea necesară.


„În plus, este nevoie ca fiecare persoană care doreşte să participe la această acţiune, să convingă cel puţin zece prieteni să procedeze la fel", a spus Adela Cibotaru, directorul proiectului. Deocamdată nu a fost stabilită ziua în care se va produce evenimentul.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite