O familie îngheaţă de frig la „mansardă“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Familia Ascherov în locuinţa oferită de primărie
Familia Ascherov în locuinţa oferită de primărie

O familie de refugiaţi în Republica Moldova riscă să îngheţe de frig într-un apartament de la etajul tehnic al unui bloc din sectorul Botanica.

Mariana Ambros, şefa Direcţiei Economie, Reforme şi Relaţii Patrimoniale, le-a oferit acest spaţiu de locuit motivând că Primăria nu are apartamente libere.

Cu mulţi ani în urmă, membrii familii Ascherov, originari din Karabahul de Munte, fugind de război şi de moarte, s-au refugiat în Republica Moldova, dar, după cum spun aceştia, la Chişinău au nimerit într-un război şi mai crâncen.

Iniţial, primăria le-a oferit spaţiu locativ în subsolul unui bloc din sectorul Buiucani, unde fusese o cazangerie. Familia, ca să poată trăi acolo, a investit în reparaţie 250 de mii de lei. Din cauza instabilităţii politice din Capitală, primăria nu le-a mai eliberat actele promise.

Peste câţiva ani, Consiliul municipal Chişinău a decis ca acest subsol să-i fie atribuit pictorului Oleg Constantinov, pentru un atelier de creaţie.
Aladin şi Zulfia Ascherov, împreună cu cei trei copii ai săi, au fost daţi afară. Zulfia este oarbă, iar din cei trei copii ai săi unul e bolnav de leucemie, iar altul de rahitism.

Ca să nu îngheţe de frig, Aladin şi-a dus soţia la spital, iar copiii se încălzesc la şcoală şi grădiniţă. Şi când revin seara acasă, se bagă sub plapume ca să nu îngheţe de frig.

Republica Moldova



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite