Muzica lui Eugen Doga va răsuna în troleibuzele din Chişinău

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Compozitorul Eugen Doga a acceptat ca, de la 1 martie, în mijloacele de transport public din Capitală să răsune muzica scrisă de el, fără a cere onorariu de la Primărie, precum s-a vehiculat anterior în presă.

Lucia Culev, şefa Direcţiei Cultură, a spus că maestrul a fost încântat de iniţiativa primarului Dorin Chirtoacă şi a promis chiar să vină la inaugurarea proiectului.

Ideea contravine unei decizii anterioare

Culev a precizat că va fi difuzată muzică şi poezie doar cu anumite ocazii. „La 1 martie este ziua de naştere a lui Eugen Doga şi e Mărţişorul, motive să ne delectăm cu muzică bună", declară funcţionara.


Ideea lui Chirtoacă nu va putea fi aplicată în toate mijloacele de transport. „Nu toate troleibuzele vechi sunt dotate cu aparataj necesar. Acesta este nelipsit însă în cele care vor începe să circule prin Chişinău din primăvară", a precizat primarul.


Gheorghe Morgoci, şeful Regiei Transport Electric, a spus că instituţia caută posibilităţi pentru a dota cu sisteme de sonorizare cât mai multe unităţi de transport.


Intenţia edilului vine în contradicţie însă cu o decizie anterioară prin care le-a interzis şoferilor de maxi-taxi să asculte muzică în timp ce transportă pasageri. Şi asta pentru că mai mulţi oameni s-au plâns la Primărie pe gusturile muzicale ale acestora. ;

Valori naţionale în transport

Pe parcursul anului, în mijloacele de transport din Chişinău va răsuna muzica lui Eugen Doga, arii clasice interpretate de Maria Bieşu, versuri de Grigore Vieru sau Dumitru Matcovschi recitate de actori profesionişti, dar şi cântece şi poezii ale altor personalităţi remarcabile din Moldova. Acestea vor fi difuzate, în special, de zilele de naştere ale autorilor, dar şi de sărbătorile naţionale.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite