Mii de moldoveni au sărbătorit „Ziua Victoriei“ transformată de unii în campanie electorală GALERIE FOTO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Politicienii moldoveni au profitat de 9 mai, ziua în care s-a încheiat Cel de-al Doilea Război Mondial, pentru a-şi face imagine. Comuniştii au organizat un marş din centrul Capitalei până la memorial. Au scandat lozinci împotriva actualei guvernări, iar socialiştii au adunat semnături pentru referendumul Uniunea Rusia-Belarus-Kazahstan.

„Ziua Victoriei" a fost sărbătorită cu mare fast nu doar în Capitală, ci în întraga republică. La Memoriale s-au adunat veterani, oameni de rând şi politicieni sau simpatizanţii atât a partidelor aflate la guvernare, cât şi din Partidul Comuniştilor.

La acţiunea de la Chişinău au ţinut discursuri premierul Vlad Filat, preşedintele Parlamentului Marian Lupu şi preşedintele Republicii Moldova Nicolae Timofti. Cu toţii au vorbit în două limbi despre importanţa acestei zile. „Celebrăm împreună pacea pentru care s-a sacrificat multă lume. Graţie lor azi avem o Europă unită", a declarat Vlad Filat. „E o zi în care îi cinstim pe toţi cu care ne-am asigurat pacea şi viitorul", a menţionat Marian Lupu. „Ziua de 9 mai marchează sfârşitul unei confruntări armate fără precedent şi a pus bazele unei noi Europe libere", a spus preşedintele Nicolae Timofti în discursul său.

 

image
image
image

CLICK AICI SĂ VEZI GALERIE FOTO!

La eveniment au participat şi veteranii Armatei Române. „Mă bucur că actuala guvernare a egalat în drepturi veteranii Armatei Române cu cei din Armata Sovietică", a menţionat Ion Mahu, veteran al Armatei Române.

67 de ani de la cel mai sângeros conflict

Pe 9 mai 2012, s-au împlinit 67 de ani din ziua în care s-a încheiat cel mai sângeros conflict din istoria omenirii, Cel de-al Doilea Război Mondial. 9 mai are dublă semnificaţie: încheierea războiului şi Ziua Europei. Autorităţile din Moldova au decis să sărbătorească Ziua Europei pe 12 mai.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite