Începe magia Crăciunului. Străzile Chișinăului au fost înfrumuseţate cu instalaţii luminoase cu leduri

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Bradul instalat în centrul Capitalei are circa 20 de metri înălţime
Bradul instalat în centrul Capitalei are circa 20 de metri înălţime

Joi, de Ziua Naţională a României, va fi aprins bradul din centrul Capitalei şi luminiţele din oraş. Municipalitatea promite că anul acesta Chişinăul va fi decorat într-un mod deosebit ce ne va surprinde plăcut pe toţi.

Angajaţii de la „Spaţii Verzi" au lucrat aseara până târziu la instalarea Pomului de Crăciun din centrul Capitalei. Astăzi în zori au intrat în acţiune şi muncitorii de la „Lumteh", care montează instalaţii luminoase cu leduri. Nicolae Vereşco, şeful întreprinderii, spune că lucrările de iluminat decorativ pe străzi au fost deja finalizate.

„Am înfrumuseţat oraşul începând cu strada Alba Iulia din sectorul Buiucani, am traversat centrul şi am ajuns până la Porţile oraşului, la Botanica", a precizat Vereşco. Anul trecut a fost decorată doar partea centrală a Chişinăului, între străzile Serghei Lazo şi Armenească. În premieră, în acest an, la propunerea primarului Dorin Chirtoacă, bradul nu va fi împodobit cu jucării, ci va avea doar decoraţiuni luminoase. Municipalitatea ţine în secret cum exact va arăta Pomul de Crăciun, pentru ca pe 1 decembrie, când va fi dat oficial startul Sărbătorilor de Iarnă, să avem parte de o surpriză. În aceeaşi zi, va avea loc şi lansarea Postului de Radio „Chişinău", în Piaţa Marii Adunări Naţionale.

Eliferie Haruţa, şef la „Spaţii Verzi", ne-a mărturisit că are emoţii ca totul să iasă bine. „Vom împrumuta o parte din jucăriile vechi locuitorilor satului Bozieni din Hânceşti, ca aceştia să nu simtă lipsa bradului din faţa primăriei locale", a menţionat Haruţa. Bradul instalat în centrul Chişinăului a crescut la Bozieni timp de 39 de ani şi are 20 de metri. Acesta a fost cumpărat cu 11.000 de lei, deşi iniţial consilierii locali au cerut cu 5.000 de lei mai mult. „Pomul era prea bătrân şi prea înalt. Oricum trebuia să-l vindem sau sa-l tăiem pentru lemne", explică Zinaida Dubceac, primar de Bozieni.

SĂRBĂTORI DE DOUĂ ORI
Unii chişinăuieni nu s-au bucurat când au văzut bradul în centrul Capitalei. Cei care sărbătoresc Crăciunul pe rit vechi se tem că pomul nu va rezista până la mijlocul lunii ianuarie. Totuşi, pe an ce trece, creşte numărul moldovenilor care ţin sărbătorile pe stil nou.

Citește cele mai importante știri din Republica Moldova pe Adevarul.md

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite