În Chişinău se va face curăţenie cu repetiţie. Cei mai harnici studenţi vor primi maşini de spălat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

După Sărbătorile Pascale, Chişinăul s-a umplut de gunoiul lăsat de petrecăreţii care s-au odihnit la iarbă verde. Angajaţii Primăriei vor trebui să revină în parcuri, chiar dacă la 16 aprilie în aceste zone s-a făcut curăţenie generală.

Dorin Chirtoacă, primarul Capitalei, a anunţat că, peste două săptămâni, va avea loc o acţiune de salubrizare asemănătoare cu cea organizată de activiştii „Hai, Moldova!".


„În zilele de odihnă, angajaţii de la Spaţii Verzi au lucrat în parcurile din Capitală, strângând mormanele de resturi lăsate de orăşenii care au chefuit în zonele de agrement. Muncitorii au făcut cu greu faţă tonelor de gunoi rămase acolo", s-a plâns Eliferie Haruţa, şeful de la Spaţii Verzi.


Reprezentanţii unei fabrici de producere a berii au propus o metodă de a-i stimula pe tineri să pună mâna pe mături. „Agentul economic a cerut autoritatăţilor locale să identifice 20 de locuri cu probleme. Compania este dispusă să organizeze un concurs pentru studenţi. Echipa care va face cel mai bine curăţenie va primi o maşină de spălat", a spus Vadim Brânzaniuc, şeful serviciului de presă din cadrul Primăriei.


Dorin Chirtoacă a menţionat că evenimentul de la 16 aprilie a demonstrat că tinerii pot fi convinşi foarte uşor să participe la acţiuni sociale.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite