În Chişinău a început reconstrucţia reţelei pluviale din zona Gării

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primăria Capitalei a început lucrările de curăţare a canalelor deschise din străzile Tăbăcăria Veche şi Haltei, dar şi de construcţie a unui colector pluvial în zona Gării Feroviare din Capitală. Astfel, municipalitatea speră să scape de inundaţiile din această zonă la fiecare ploaie.

Potrivit serviciului de presă al Primăriei, intervenţia prevede lărgirea canalelor de scurgere a apelor pluviale în râul Bâc şi curăţarea canalizării pluviale, care sunt astupate în proporţie de 50 la sută şi n-au fost curăţate timp de 20-30 de ani.

În opinia primarului Dorin Chirtoacă, reţelele pluviale din perimetrul central al oraşului necesită reconstrucţie. Pe viitor sunt planificate astfel de lucrări şi în perimetrul străzilor Puşkin, Albişoara, Alecsandri şi Mihai Viteazul.

Lucrările vor fi încheiate până în luna noiembrie. Costul total al proiectului este 1,1 milioane de euro. La realizarea lucrărilor contribuie Primăria Chişinău, Întreprinderea de Stat „Căile Ferate din Moldova" şi Uniunea Europeană, care suportă cea mai mare parte din cheltuielile ce ţin de realizarea proiectului.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite