GALERIE FOTO Participare internațională la Cupa Președintelui Republicii Moldova la Ciclism

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Reprezentanții cluburilor sportive au pornit din primele poziții
Reprezentanții cluburilor sportive au pornit din primele poziții

Peste 200 de cicliști amatori și 160 de sportivi s-au adunat astăzi în Piața Marii Adunări Naționale (PMAN), de unde a fost dat startul Cupei Președintelui Republicii Moldova la Ciclism. Cu toate că evenimentul a fost dedicat tinerilor, la start au venit sportivi de toate vârstele.

„Astăzi a fost cea de-a noua ediție a acestei competiții. Au venit participanți din Azerbaidjan, Belarus, România, Kazahstan, Rusia, Ucraina, Cipru, Grecia și Republica Moldova", precizează Andrei Cimili, președintele Federației de Ciclism din Republica Moldova.

Oamenii cu deficiențe locomotorii au participat cu biciclete special adaptate Înainte de start, sportivii români au cochetat cu moldovencele în port popular Președintele Nicolae Timofti a tăiat panglica inaugurală a competiției

Click aici să vezi GALERIA FOTO!

La eveniment au participat sportivi cu vârste cuprinse de la numai câțiva anișori, la 70 de ani. Câștigătorii au primit o bicicletă Giant și accesorii pentru ciclism.

„Pentru amatori nu-i niciun premiu. Măcar niște apă să dea", spune și Lilian Dociu, jurist.

Cu toate că traseul a fost stabilit între scuarul PMAN și Facultatea de Medicină, plus retur, oamenii cu dizabilități locomotorii au avut un itinerariu scurtat, până la cinema „Patria".

(FOTO) Străzile din centrul Chișinăului, capcane pentru invalizii cu dizabilități locomotorii

„Am venit să alergăm cu ceilalți bicicliști. Alerg pe un cărucior-bicicletă de teren. Modelul meu e fabricat în China și costă cam 400 de dolari", mărturisește Cornel Baran, un tânăr de 19 ani imobilizat în scaun cu rotile.

Citește cele mai importante știri din Republica Moldova pe Adevarul.md

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite