Felinare stinse pe străzi din cauza datoriilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
mai multe străzi ar putea rămâne în beznă
mai multe străzi ar putea rămâne în beznă

Două străzi din Capitală se cufundă în beznă în fiecare noapte. Felinarele s-au stins pe strada Alba Iulia din sectorul Buiucani, în perimetrul Ion Creangă şi Ion Pelivan, şi pe bulevardul Decebal de la Botanica, între Valea Crucii și Burebista.

Compania Gas Natural Fenosa a întrerupt alimentarea cu energie electrică pe cele două artere din cauza datoriilor de circa 6 milioane de lei acumulate de întreprinderea municipale Lumteh.

„Sunt cheltuieli planificate, însă deocamdată nu a fost aprobat bugetul municipal şi nu am putut face transferul", a explicat șeful întreprinderii, Nicolae Vereşco.

După negocieri cu reprezentanţii Gas Natural Fenosa, autorităţile municipale au obţinut un răgaz până la 15 martie. Până atunci urmează să achite datoriile sau va fi deconectat iluminatul stradal şi de pe alte străzi.

Primarul Capitalei Dorin Chirtoacă a precizat că această situaţie este cauzată de faptul că în 2011 bugetul municipal a fost „micşorat artificial" cu aproape 100 de milioane de lei. „Această problemă nu poate fi rezolvată imediat. Avem nevoie de jumătate de an pentru a atenua consecinţele datoriilor formate anul trecut. Din păcate, din această cauză au de suferit mai multe subdiviziuni", a menţionat edilul.

Luna aceasta au rămas fără curent electric din cauza datoriilor și câteva blocuri ce aparţin Regiei Transport Electric. Întreprinderea nu a putut să plăti facturile pentru că de mai multe luni are conturile blocate.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite