Dorin Chirtoacă: Şefii Direcţiilor Educaţie vor fi demişi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Dorin Chirtoacă, primarul Chişinăului
Dorin Chirtoacă, primarul Chişinăului

Actualii şefi ai Direcţiilor Educaţie din Chişinău sunt tot mai aproape de ziua în care vor trebui să-şi strângă lucrurile şi să părăsească fotoliile în care au stat. Dorin Chirtoacă a spus, astăzi, în timpul şedinţei operative de la Primăria Chişinău, că aceştia vor fi concediaţi.

Săptămâna trecută Dorin Chirtoacă le-a cerut şefilor Direcţiilor Educaţie explicaţii privind neregulile depistate de angajaţii Direcţiei audit intern din cadrul Primăriei.

Edilul a zis că va reveni la acest subiect după ce va fi stabilită procedura de demitere a acestora: decizia urmează să fie luată de primar sau de Consiliul municipal.

Auditul a depistat la Direcţiile Educaţie mai multe nereguli: la concursurile pentru achiziţii publice, deseori participă doar câte trei firme, mai mulţi agenţi economici erau înregistraţi pe aceeaşi adresă, doar că aveau certificat de înregistrare şi ştampile diferite. Dosare venite de la firme diferite erau identice şi conţineau aceleaşi greşeli gramaticale. Grupul de audit a mai constatat că au fost procurate bunuri la un preţ de două ori mai mare decât preţul de piaţă.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite