La Spitalul Municipal nr. 4 din Chișinău a fost numit un nou director. Vezi UPDATE!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Din 3 ianuarie, Diana Noroc a preluat poziția de director general al instituției sanitare de pe strada Columna, în locul Ninei Doni, care a deținut interimatul acestei funcții între lunile martie și decembrie ale anului trecut.

UPDATE, ora 17.52: „N-am predat gestiunea spitalului pentru că n-am văzut ordinul Direcției în care să se arate cui să predau", a precizat Nina Doni, fostul director al Spitalului Municipal nr. 4 din Capitală.

Cu toate că a preluat această poziție în urmă cu o săptămână, Diana Noroc, care a câștigat procesul privind legitimitatea funcției, n-are birou.

„Doamnei Doni i s-a citit ordinul de eliberare din funcție pe 2 ianuarie. În dimineața următoare, dânsa trebuia să-mi predea bunurile materiale, ștampila și actele juridice, însă nu s-a conformat. E un abuz de serviciu. Acum spitalul funcționează fără ștampilă. Sper ca doamna Doni să înțeleagă civilizat", mărturisește Diana Noroc.

PROTESTUL INFIRMIERELOR Angajații Spitalului 4 din Chișinău cer demisia directorului general. Vezi GALERIA FOTO & VIDEO!

Totodată, noul manager spune că sunt necesare mai multe acțiuni pentru a readuce spitalul-problemă din portofoliul municipalității, pe linia de plutire.

„Vrem să avem totuși 100 de paturi pentru ca spitalul să activeze în condiții normale. Trebuie crescute salariile lucrătorilor medicali. Apoi trebuie renovate secțiile de geriatrie și îngrijiri paleative. Trebuie schimbate instalațiile de căldură. Acestea sunt problemele primordiale", mai spune Dr. Noroc.

Pe de altă parte, asistenta-șefă de la acest spital, Elena Stempovici, spune că în secțiile instituției mai e nevoie de 18 noi asistente medicale.

„Nu vreau să comentez nimic. Încă nu am luat o decizie finală", a spus Luminița Suveică, șefa Direcției Sănătate din cadrul Primăriei Chișinău.

Citește cele mai importante știri din Republica Moldova pe Adevarul.md

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite