DRUMURI Reconstrucția străzii Alecu Russo întârzie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
În viitor vom circula pe șase benzi
În viitor vom circula pe șase benzi

Lucrările de renovare a străzii Alecu Russo vor începe mai târziu decât a fost planificat, chiar dacă, acum o săptămână, Adrian Boldurescu, şeful Direcţiei Transport, a promis că până la 31 martie va fi organizată licitaţia.

Viceprimarul Nistor Grozavu a spus că proiectul este tergiversat din cauza unui grup de experţi care verifică devizul de cheltuieli, dar şi a unui agent economic care a ridicat o construcţie neautorizată în perimetrul în care urmează să fie lărgită strada.

„O persoană privată a încălcat prevederile autorizaţiei de construcţie. Şi-a lărgit teritoriul şi a adăugat etajul doi. Nu am putut ajunge cu el la un numitor comun. Problema urmează să fie soluţionată în instanţă", a explicat viceprimarul.

Zece drumuri din Chişinău intră în reparaţie capitală

Alecu Russo va fi reconstruită integral de la bulevardul Moscovei până la Mircea cel Bătrân, costurile lucrărilor fiind de 58 de milioane de lei. Bulevardul va avea şase benzi de circulaţie şi va fi cu patru metri mai lat decât este acum. Este prevăzută şi amenajarea unei piste pentru biciclişti. Primarul a promis infrastructură la nivel european, cu iluminat stradal decorativ cu leduri.

Bulevardul Alecu Russo este reabilitat în cadrul Programului Genesis. Anul acesta, urmează să fie reparate zece străzi din Capitală, pentru care vor fi cheltuite 281 de milioane de lei, 40 de milioane fiind din bugetul local, iar restul banilor - din credite şi granturi. Edilul susţine că este cea mai mare investiţie din istoria Capitalei.

Citește cele mai importante știri din Republica Moldova pe Adevarul.md

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite