Curăţenie generală în Chişinău. Voluntarii au fost vizitaţi de Chirtoacă şi Filat. „Îşi fac campanie electorală”, au spus chişinăuienii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Peste zece mii de persoane participă astăzi la curăţenia generală din Chişinău. Mişcarea „Hai, Moldova" şi Primăria Capitalei le-a oferit participanţilor echipamente speciale şi apă.

Cei mai activi au fost liceenii şi studenţii de la diferite instituţii de învăţământ. Aceştia au aduant gunoiul de prin parcuri şi de pe străzile centrale ale oraşului. Fiind inspiraţi de tineri, au ieşit la curăţenie şi locatarii mai multor blocuri care au decis să facă ordine lângă casa lor.


În Capitală curăţenia a început la ora 10.00. În celelalte localităţi însă ploaia din ultimele zile a dat peste cap planul organizatorilor. În multe oraşe şi sate ziua curăţeniei a fost amânată.

image

Adolescenţii au făcut cunoştinţă pe un site de socializare


Daniela Cibotari, coordonator de proiect la „Hai, Moldova!", ne-a spus spus că scopul proiectului este de a aduna gunoiul din locurile unde serviciile de salubrizare nu ajung: de prin păduri, râuri, lacuri.

Cea mai grea încercare: lunca râului Bâc


Cei mai curajoşi voluntari s-au dus să adune gunoiul din lunca râului Bâc, cea mai murdară zonă din oraş. Timp de patru ore, aceştia au strâns de acolo 12 tone de gunoi.

image

Cel mai mic participant la acţiune


Şi în Parcul din „Valea Trandafirilor" era mare aglomeraţie. Cântăreţul de operă Vitalie Todiraşcu a venit însoţit de fiica sa, Alexandra, de doar şase anişori. Lor li s-a alăturat o altă fetiţă, Aurelia Surdu, de 12 ani, elevă la Liceul „Tudor Vladimirescu". „Am venit singură să dau o mână de ajutor. Colegii mei au lucrat în acest parc sâmbăta trecută şi acum se odihnesc. Eu însă am vrut să dau şi azi o mână de ajutor.

image


Chirtoacă a ajutat voluntarii, Filat le-a dat chipiuri


Persoanele care munceau în parcurile din Capitală au fost vizitate de primarul Capitalei Dorin Chirtoacă şi de premierul Vlad Filat. Chirtoacă i-a ajutat un pic pe cei care munceau în parcul „Valea Morilor", apoi a plecat să vadă cum decurg lucrurile în celelalte locuri. Însă viceprimarul Vlad Coteţ a rămas să muncească alături de voluntari.

image

Viceprimarul Vlad Coteţ dă o mână de ajutor


Premierul Vlad Filat a fost în parcul din sectorul Râşcani şi le-a împărţit celor prezenţi chipiuri verzi.


Menționăm că, proiectul "Hai, Moldova" este o inițiativă socio-ecologică națională, care are drept scop curățirea arealelor naturale din toată țara, într-o singură zi. Iniţiativa face parte din proiectul "Let's do it", care a fost implementat cu success în peste 12 țări.

Republica Moldova



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite