Consiliul Municipal Chişinău a fost constituit legal. În CMC au fost formate două fracţiuni. Liberalii rămân nehotărâţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Consilierii municipiului Chişinău s-au întrunit astazi pentru prima dată în şedinţă după recentele alegeri locale.

Iurie Ciocan, preşedintele Comisiei Electorale Centrale le-a înmânat celor 49 de aleşi locali prezenţi la şedinţă legitimaţiile. A fost investit în funcţie şi primarul general al Capitalei, Dorin Chirtoacă. Primarul nu a rostit discursul inaugural, cum se procedează de obicei în astfel de situaţii. Edilul a mulţumit Comisiei Electorale Centrale şi a spus ă speră la o colaborare cu CMC.

Prima şedinţă a fost prezidată de comunistul Vasile Carafizi, decan de vârstă în CMC.

Astăzi a fost anunţată constituirea fracţiunii comuniste, al cărei preşedinte va fi Boris Golovin, şi a fracţiunii liberal-democraţilor, preşedinte Ghenadie Dumanschi.

Teo Cârnaţ, membru al Partidului Liberal, a cerut o pauză de zece zile pentru crearea formaţiunii liberale. Prin culisele Primăriei se vorbeşte că liberalii încă nu au ajuns la un numitor comun în ceea ce priveşte alegerea preşedintelui fracţiunii. Se spune că se poartă discuţii între candidatura lui Oleg Cernei, în consiliul trecut membru AMN şi Ion Gabura, fost membru PPCD.

Spre finalul şedinţei, Valeriu Didencu a anunţat numele aleşilor locali care sunt în incompatibilitate cu funcţiile de consilieri. E vorba de Igor Dodon, Zinaida Greceanâi, Mihai Furtună şi Dorin Chirtoacă. Aceştia au la dispoziţie 30 de zile să renunţe la mandat.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite