Chişinăul s-a transformat într-o mare piaţă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cu salariile modeste pe care le au, oamenii îşi permit tot mai rar să mănânce carne
Cu salariile modeste pe care le au, oamenii îşi permit tot mai rar să mănânce carne

În preajma sărbătorilor de iarnă, edilul Capitalei s-a arătat îngrijorat de faptul că în această perioadă înfloreşte comerţului ilegal stradal. Primăria Chişinău a hotărât să intensifice controalele în pieţe autorizate, dar şi neautorizate.

Anterior, Primăria a permis ca pe mai multe străzi din Chişinău să fie organizate iarmaroace pentru comercializarea produselor agricole. De la 1 decembrie acestea au fost desfiinţate, dar vânzătorii nu au rămas în locurile vechi. Acum nu mai vând produse agricole, ci produse alimentare uşor alterabile, citrice sau alte produse de import.

„Este de înţeles faptul că oamenii încearcă să câştige bani ocolind legea. E inadmisibil însă faptul că s-a ajuns să fie vândut direct de pe trotuar chiar şi porcul de Crăciun. În acelaşi timp pieţele sunt pe jumătate goale", a menţionat primarul general Dorin Chirtoacă.

Ion Stratulat, şeful Pieţei Centrale s-a plâns că mulţi comercianţi preferă să vândă produsele lactate pe marginea drumurilor, deşi sunt destule locuri în pavilion. „În jurul Pieţei Centrale s-au mai creat cel puţin trei pieţe pe trotuare (pe străzile Armenească, Columna, Ştefan cel Mare, Bulgară şi Tighina). Problema e că oamenii preferă să cumpere din stradă, dar nu în locuri special amenajate", a spus Stratulat.

În total, în Chişinău sunt 45 de pieţe. În acestea au fost create 18.500 de locuri de vânzare pentru comercianţi. Aproape 4.000 sunt libere.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite