Chişinăuienii vor plăti mai mult pentru apă, chiar dacă nu o vor consuma

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Unii oameni vor achita apa consumată de alţii
Unii oameni vor achita apa consumată de alţii

Începând cu luna noiembrie, locuitorii Capitalei vor plăti mai mult pentru apa consumată . Consilul Municipal Chişinău nu a majorat tariful, ci „Apă Canal" a decis ca oamenii să plătească diferenţa de volum indicată de contoarele de la bloc şi cele individuale.

Conducerea „Apă Canal" susţine că 90% din consumatori au contoare de tipul A şi B care nu înregistrează tot volumul de apă ce curge prin robinet. Din acest motiv apar diferenţe mari între cifrele indicate de contorul de la bloc şi suma volumului consumat arătat de contoarele din blocuri. „Pe zi pierdem din acest motiv 500 de mii de lei", a declarat Constantin Becciev, director la „Apă Canal".

Ion Mărgineanu, şeful Întreprinderii Municipale „Infocom" a spus că dacă fiecărui consumator i s-ar adăuga un metru cub de apă, problema ar dispărea. În mediu, fiecare consumator va trebui să achite lunar pentru apă cu circa 50 de lei mai mult. Anul trecut, din cauza diferenţei de volum au rămas neachitaţi 4 milioane metri cubi de apă rece, iar la apă caldă nu au fost repartizaţi 2 milioane metri cubi.

Citește cele mai importante știri din Republica Moldova pe Adevarul.md

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite