Chişinău: Mai mulţi funcţionari repuşi în funcţie de către instanţa de judecată după ce au fost concediaţi ilegal de primarul Dorin Chirtoacă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ieri, în cadrul şedinţei operative de la primăria Capitalei, edilul Dorin Chirtoacă a anunţat că viceprimarului Igor Lupulciuc i-au fost reîntoarse, prin judecată, atribuţiile de care a fost privat în mod abuziv acum doi ani.

Atunci viceprimarul, membru al Partidului Social- Democrat, s-a implicat în conflictul din cadrul Direcţiei Sănătate, unde existau doi directori, susţinându-l pe cel numit de Consiliul municipal, şi nu pe cel desemnat de Chirtoacă. Supărat, primarul l-a demis pe Lupulciuc, motivând că acesta nu a reuşit să gestioneze criza de la Direcţia Sănătăţii. Dorin Chirtoacă i-a solicitat lui Lupulciuc să-şi dea demisia, dar viceprimarul i-a atacat decizia în instanţa de judecată. Viceprimarul a fost repus în funcţie printr-o decizie a Curţii Supreme de Justiţie.


Anterior, a fost restabilită în funcţie prin judecată şi Eugenia Ceban, şefa Direcţiei Sociale, destituită din funcţie de primar şi acuzată că ar fi depăşit atribuţiile de serviciu. Atunci, viceprimarul Igor Lupulciuc a refuzat să se conformeze dispoziţiei edilului spunând că „decizia contravine legislaţiei în vigoare".


Şi Petru Budurin, vicepretor al sectorului Centru, a fost restabilit în funcţie prin instanţa de judecată după ce a fost demis de Chirtoacă pentru că ar fi folosit resurse administrative în interese personale.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite