Chişinău: După 20 de ani, Spitalului municipal pentru copii are un Departament de Urgenţă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În cadrul Spitalului municipal pentru copii „Valentin Ignatenco" a fost inaugurat Departamentul Medicină de Urgenţă. Timp de 20 de ani, acest departament nu a activat din cauza condiţiilor inadecvate şi a utilajului învechit.

Consiliul municipal Chişinău a alocat 1,7 milioane lei pentru reparaţia Departamentului Medicină de Urgenţă. Până acum s-a finalizat reparaţia în prima anexă a Departamentului Medicina de Urgenţă, destinată acordării asistenţei medicale pacienţilor cu patologie medico-chirurgicală urgentă. Au fost amenajate şi dotate cu utilaj medical sala de operaţie, unde zilnic se pot face 10 - 12 operaţii şi sala de resuscitare pentru pacienţii aflaţi în stare gravă. Sala de resuscitare este dotată cu utilaj medical performant.


Potrivit, serviciului de presă al Primăriei, în prezent, sunt efectuate lucrări de reconstrucţie a infrastructurii la a doua anexă a Departamentului Medicina de Urgenţă şi crearea condiţiilor optime de acordare a asistenţei medicale pacienţilor cu patologie programată. Pentru aceste lucrări, Consiliul municipal Chişinău a alocat suplimentar 467,6 mii lei. Aceste lucrări vor fi încheiate pe parcursul anului curent.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite