Chirtoacă şi Filat se bat de la troleibuze

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La sfârşitul săptămânii, primarul Chişinăului, Dorin Chirtoacă, s-a aflat la Minsk, Belarus. Potrivit serviciului de presă al primarului, edilul a făcut o vizită la uzina „Belkommunmash", care va livra municipiului 102 troleibuze noi, prevăzute în proiectul privind transportul public în municipiul Chişinău.

Primarul de Chişinău le-a propus partenerilor de la „Belkommunmash" să iniţieze un proiect comun privind asamblarea troleibuzelor în Capitala noastră. Se are în vedere reconstrucţia liniei de reparaţie a troleibuzelor a Regiei Transport Electric.

În acelaşi timp, premierul Vlad Filat susţine că troleibuzele, cu care se laudă atât de mult edilul Capitalei, de fapt au fost cumpărate din banii Guvernului. Prim-ministru a declarat la „Publika", în cadrul unei emisiuni televizate: „Beneficiarul troleibuzelor, care în câteva zile vor ajunge la Chişinău, este Guvernul. Responsabil de banii cu care se cumpără acestea este la fel Guvernul".


Premierul a făcut aceste declaraţii în contextul în care în ultimul timp Dorin Chirtoacă s-a lăudat că meritul de a cumpăra troleibuze noi aparţine administraţiei publice locale, fără a indica şi despre contribuţia Guvernului.


Primele cinci troleibuze sunt deja în drum şi vor ajunge la Chişinău în câteva zile. În scurt timp vor fi aduse alte 20 de unităţi de transport.

Republica Moldova



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite