Cel mai tânăr primar din Moldova are 25 de ani şi conduce cel mai mic sat din suburbia Chişinăului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primarii nou aleşi în suburbiile Capitalei au participat, astăzi, la şedinţa Primăriei. Dorin Chirtoacă i-a felicitat pe aceştia şi s-a arătat dispus să colaboreze cu oricare dintre ei, indiferent de coloratura politică.

Cel mai tânăr dintre edili este liberalul Alexei Moşneaga, de 25 de ani, care va conduce cea mai mică localitate din municipiu, satul Condriţa.
Primarul Alexei Moşneaga are studii superioare în Economie şi a activat o perioadă scurtă de timp în sistemul financiar-bancar. Alexei Moşneaga susţine că a candidat la Primăria satului de baştină având mari planuri de dezvoltare a localităţii. „Vasile Zăgăreanu, fostul primar, dar şi mentorul meu, a început multe proiecte pe care va trebui să le continui eu. În plus, sunt multe lucruri noi de început pentru ca localitatea să se dezvolte", a declarat primarul.


Printre cele mai stringente probleme ale comunităţii, care nu suportă amânare, tânărul edil a numit aprovizionarea cu apă potabilă şi conectarea la energia electrică a unor mahalale. „Este realizat proiectul construcţiei şcolii, dar ne rămâne să găsim banii necesari pentru aceasta. Condriţa este un sătuc pitoresc, înconjurat de codri, iar consatenii mei merită să aibă o viaţă mai bună", a spus primarul.
Alexei Moşneaga a câştigat şefia Primăriei în turul doi, devansându-l cu 32 de voturi pe contracandidatul său Ştefan Şalaru, membru al Partidului Liberal Democrat din Moldova.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite