Cei mai ieftini brazi sunt în Telecentru

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cei mai ieftini brazi sunt în Telecentru
Cei mai ieftini brazi sunt în Telecentru

Clienţii pot negocia preţurile astfel că, pe Bulevardul Dacia din Capitală, un brad frumos poate fi luat şi la jumătate de preţ.

Începând din această săptămână, pieţele din Chişinău au fost luate cu asalt de vânzătorii de brazi care te aşteaptă cu marfă pe alese şi la preţuri pentru orice buzunare. În piaţa Flacăra din Buiucani poţi găsi un brad frumos cu 140 de lei. Având în vedere că încă nu se înghesuie nimeni să le cumpere marfa, vânzătorii sunt dispuşi să lase din preţ cu cel mult 20-30 de lei.

Dacă bugetul de care dispui pentru tradiţionala achiziţie sezonieră este mai mic, poţi găsi fie un brăduţ de aproape un metru înălţíme pe la 70-80 de lei sau crengi de brad cu 5 lei legătura.

În piaţa de la Telecentru preţurile cresc direct proporţional cu pretenţiile. Vânzătorii sunt mai puţin dispuşi să lase la preţ. Brazii sunt aduşi din Ucraina, iar cei care nu-s importaţi, sunt aduşi din Briceni.

 

Reduceri între 30% şi 50%

Un brad sărac în crengi, pentru un Crăciun de austeritate ajunge pe la 140 de lei. Unul frumos bate bine spre 200. Totuşi, la două străzi mai sus de această piaţă am găsit un tir cu brazi la fel de frumoşi, dar cu 170 de lei bucata. Dacă ai răbdare să te târguieşti cu vânzătorul, îl iei cu 140 de lei.

Am întâlnit aceeaşi situaţie şi în piaţa de pe strada Bogdan Voievod din sectorul Buiucani. Cu 130 de lei poţi lua doar un brad mic, bun de pus într-un ghiveci. Sărbătoarea Crăciunului ar fi şi mai fericită cu un brad înalt de 1,5 metri măcar şi cu coroana cât de cât bogată. Cât te costă? 200 de lei. Scurt. Marja de negociere e neglijabilă.

 

Cei mai ieftini brazi de Crăciun se găsesc pe Bd. Dacia, în dreptul Spitalului Republican de Ocrotire a Sănătăţíi Mamei şi Copilului. La prima strigare, un brad decent şi cu coroana bogată costă 150-170 de lei. Zâmbeşte frumos băiatului zgribulit care vinde acei brăduţi şi poţi cumpăra bradul pe care îl doreşti cu doar 110 de lei. Dacă te înţelegi cu prietenii astfel încăt să iei vreo 4-5 pomi de iarnă dintr-un singur drum, poţi cumpăra acelaşi brad la doar 90 de lei bucata. Bună afacere!

În periplul nostru prin pieţele de brazi din Chişinău, ne-am gândit şi la potenţialii clienţi care doresc să cumpere un pom de iarnă pentru firmă. Preţurile pentru ofertele „corporate“ încep de la 300 de lei, cu aceleaşi marje de negociere. Atenţie, totuşi, de unde cumpăraţi bradul şi cum decontaţi cheltuiala. Deşi vânzătorii la care am mers au autorizaţiile la ei, niciunul nu dă chitanţă.

Pentru un Crăciun de neuitat îţi trebuie un brad mare şi cu coroană bogată. Bun venit în segmentul de lux al ofertei de pomi de iarnă, din Chişinău. Preţurile pentru clientela neafectată de criză încep de la 700-800 de lei. Deja la 1.200 de lei poţi găsi un brad înalt, taman bun de amplasat în grădina din faţa vilei. Globurile şi beteala să-ţi fie de ajuns, că oraşul nu duce lipsă de brazi!

În vizorul autorităţilor

Începând de ieri, 20 decembrie, autorităţile locale organizează paza plantaţiilor de conifere, non-stop. Potrivit aceluiaşi document emis de Primăria municipiului Chişinău, au fost implicaţi cadre de la poliţia municipală şi angajaţi ai Asociaţiei de gospodărire a spaţiilor verzi. În realitate, poliţiştii deja patrulează pieţele din oraş. Poţi cumpăra liniştit pomul de iarnă preferat, deoarece vânzătorii se află sub observaţie. De mâine, poliţiştii au dezlegare de la Primărie pentru verificarea autorizaţiilor sau amendarea lipsei lor, după caz.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite