Căldura de afară ne aduce facturi mai mici

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Chişinăuienii vor plăti mai puţin pentru agentul termic consumat în luna decembrie. Datorită temperaturilor înalte de afară, Termocom şi-a redus capacitatea de lucru.

Viceprimarul Vlad Coteţ a spus că dacă afară nu se va răci se va opera cu aceeaşi parametri: temperatura apei va avea la pornire 65 de grade, iar la retur - 45 de grade. Spre deosebire de luna noiembrie, în decembrie pentru un metru pătrat de spaţiu locativ, în medie, se va achita cu circa un leu mai puţin, 19,86 de lei.

Întreprinderea Municipală Infocom a început deja repartizarea facturilor pentru agentul termic. Ion Mărgineanu, şeful Infocom, susţine că 74% din consumatori vor achita până la 1.000 de lei, numărul acestora fiind mai mare ca luna trecută cu 4%. Alţi 22% din oameni vor plăti până la 1.500 de lei, 3 % - până la 2.000 de lei şi doar 1% mai mult", a spus Mărgineanu.

Din cauza temperaturilor înalte are de câştigat şi Întreprinderea Municipală Exdrupo pentru că face economii pe seama materialului antiderapant pe care îl are în stocuri. Se află în repaus şi şoferii de pe autospecialele folosite la deszăpezire. Dorin Chirtoacă a declarat că zilele acestea, ca urmare a avertizării emise de meteorologi privind schimbarea bruscă a vremii, zece autospeciale se vor afla permanent pe străzile Capitalei. „Alte 90 de autovehicule sunt pregătite în garaje", a menţionat edilul.

De anul acesta, circulaţia pe şapte străzi din Chişinău va fi interzisă pe timp de ninsoare. „Intervenţia pe acestea este periculoasă chiar şi pentru autospeciale", a menţionat Chirtoacă.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite