CHIȘINĂU Şefii direcțiilor Educaţie, ameninţaţi de primarul Dorin Chirtoacă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Dorin Chirtoacă amenință funcționarii că vor fi concediați
Dorin Chirtoacă amenință funcționarii că vor fi concediați

Şefii direcţiilor Educaţie din sectoarele Capitalei au fost scoşi la tablă de primarul general Dorin Chirtoacă. Edilul i-a invitat, ieri, la şedinţa operativă şi le-a cerut explicaţii referitoare la neregulile depistate de angajaţii Direcţiei audit intern din cadrul Primăriei.

Cei patru şefi de direcţii au trebuit să-i explice primarului cum se întâmplă că la concursurile pentru achiziţii publice deseori participă doar câte trei firme. „A fost constatat faptul că mai mulţi agenţi economici figurau cu aceeaşi adresă, doar că aveau certificate de înregistrare şi ştampile diferite. Dosarele venite de la firme diferite erau identice şi conţineau aceleaşi greşeli gramaticale", a menţionat Dorin Chirtoacă.

Grupul de audit a mai constatat că au fost procurate bunuri la un preţ de două ori mai mare decât cel de piaţă. Un exemplu în acest sens a fost Direcţia Educaţie din sectorul Râşcani, care a procurat câteva cuptoare cu microunde cu 3.000 de lei bucata. „Sunt şi mai scumpe", a replicat, Andrei Grosu, şeful direcţiei.

Conducătorii direcţiilor s-au bâlbâit mai mult, în loc să dea explicaţii. „Nu am primit un răspuns serios. Nici nu există. Cred că agenţii economici care au câştigat au relaţii apropiate cu conducerea direcţiilor", a presupus edilul.

Primarul a menţionat că va lua o decizie abia după ce va vedea explicaţiile tuturor şefilor de direcţii. „Vom recurge până şi la eliberarea din funcție", a ameninţat Dorin Chirtoacă.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite