CHIŞINĂU Capitala inundată după fiecare ploaie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Pe strada Creangă din sectorul Buiucani se circula, ieri seara, cu mare dificultate
Pe strada Creangă din sectorul Buiucani se circula, ieri seara, cu mare dificultate

Ploile din ultimele zile au făcut ravagii în Capitală. Subsolurile din mai multe blocuri au fost inundate, câteva şosele au fost astupate cu nămol şi 20 de arbori au fost doborâţi de vânt.

Cel mai afectat a fost sectorul Buiucani. Acoperişurile la câteva case nu au rezistat şuvoiului mare de precipitaţii şi apa a pătruns, prin tavan, în locuinţele oamenilor. Canalizările fluviale nu au făcut faţă, pe străzi apa ajungând la jumătate de metru. Şi de această dată a fost inundată strada Albişoara, bulevardul Renaşterii, Tăbăcăria Veche, Albişoara şi Munceşti.


Eliferie Haruţa, şeful de la „Spaţii Verzi", a anunţat că au fost doborâţi 20 de arbori, unii dintre aceştia blocând circulaţia pe străzi.


Nistor Grozavu, primarul interimar al Capitalei, a cerut ca să fie estimată valoarea pagubelor, iar familiile care au avut de suferit să fie despăgubite din bani municipali. Serviciile municipale au solicitat ajutorul Departamentului Situaţii Excepţionale ca să deblocheze străzile şi să pompeze apa din subsoluri.


Chişinăuineii învinuiesc edilii Capitalei că nu investesc în renovarea canalelor de scurgere. Nistor Grozavu îi linişteşte făcând trimitere la un proiect de curăţare a canalelor de scurgere a apelor pluviale care este în derulare.


Până la sfârşitul anului, la Gara din Chişinău va funcţiona un colector de apă.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite