CHIŞINĂU / Proiectul străzii Columna va fi amplasat pe Internet în varinata 3D

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Responsabilii de la Primăria Chişinău au anunţat că în trei săptămâni ar putea începe reparaţia capitală a acestei artere din centrul Chişinăului.

În urma licitaţiei, pentru prima dată, lucrările nu vor fi efectuate de firma municipală specializată, ci de o întreprindere privată.

Peste o săptămână, pe site-ul Primăriei va fi postată o schiţă a străzii Columna în varianta 3D, ca locuitorii Capitalei să vadă cum va arăta aceasta la toamnă. Artera va avea două benzi şi se va circula doar într-un singur sens, ca şi până în prezent. „Pentru a evita ambuteiajele formate din cauza automobilelor parcate pe partea carosabilă, pe trotuare vor fi amenajate parcări în formă de spic. Pe acestea va fi instalat un pavaj special care să permită creşterea ierbii", a menţionat Nistor Grozavu, viceprimar al Capitalei.

Pregătirile pentru reparaţia străzii Columna au început toamna trecută. Eliferie Haruţa, şeful de la „Spaţii Verzi", a spus că din această zonă au fost defrişaţi circa 200 de copaci. „Am tăiat salcâmi, arţari şi ulmi bătrâni sau uscaţi. În locul lor am plantat tei pentru că au rădăcinile mai scurte şi nu vor strica asfaltul", a menţionat Haruţa.

Firma „Ruta Dor", care a câştigat licitaţia organizată de Primărie, este cunoscută datorită construcţiei şoselei Chişinău- Hânceşti, fiind considerată una dintre cele mai bune din Moldova, au menţionat edilii. „Am reconstruit o porţiune de 14 kilometri din drumul naţional Chişinău- Hânceşti. Acum suntem pe cale de a prelungi contractul pentru reparaţia a încă opt kilometri de şosea", a spus Nicolae Maliu, directorul firmei.

Lucrări executate din bani municipali

„RutaDor" nu a mai lucrat pe străzile din Chişinău, dar administraţia firmei spune că sunt pregătiţi să facă faţă cerinţelor, având tehnică de ultimă generaţie. Nicolae Maliu a precizat că firma e gata să înceapă lucrările imediat cum vor încheia contractul cu Primăria. Strada va fi reparată integral în trei luni.

Viceprimarul Nistor Grozavu a declarat că strada Columna va fi reconstruită integral, dar pe porţiuni, pentru a nu perturba circulaţia transportului în zonă. Toate cheltuielile vor fi suportate din bugetul municipal.

Anul acesta, urmează să fie reparate capital alte zece străzi din Chişinău, costul lucrărilor fiind estimat la 281 de milioane de lei, dintre care 40 de milioane din bugetul local, iar restul din investiţii.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite