CHIŞINĂU: Astăzi, se vor pune bazele primei organizații care va activa pe ambele maluri ale Prutului pentru reunificarea celor două state ale căror limbă de stat este româna

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cu ocazia împlinirii a 93 de ani de la Unirea Basarabiei cu România, la Chişinău au loc mai multe acţiuni consacrate acestui eveniment. În dimineaţa zilei, mai mulţi politicieni şi personalităţi din domeniul culturii au depus flori la mormintele membrilor Sfatului Ţării.

A fost lansată cartea „Sub jug străin" de Ion Costin, deputat în Sfatul Ţării, primar de Chişinău între anii 1933 - 1937. Iar la ora 14.00, circa 500 de persoane vor mărșălui pe străzile Chișinăului pentru a marca astfel ziua Unirii.

Astăzi, membrii organizaţiilor „Deşteptarea" şi „Spirit Românesc" vor pune bazele primei organizații care va activa pe ambele maluri ale Prutului pentru reunificarea celor două state ale căror limbă de stat este cea română.


Ei vor începe marşul în scuarul Academiei de Ştiinţe a Moldovei, iar puctul de destinaţie va fi scuarul Teatrului de Operă şi Balet.


La aceeaşi oră, un alt grup de organizaţii nonguvernamentale au anunțat ,,acţiuni de comemorare ale victimelor regimului român de ocupaţie", care va avea loc în fața Guvernului.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite