Blocaj politic în Consiliul Municipal Chişinău

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Primii au părăsit şedinţa consilierii liberali
Primii au părăsit şedinţa consilierii liberali

Şedinţa Consiliului Municipal Chişinău, anunţată pentru ziua de astăzi nu a avut loc. Aleşii locali au părăsit pe rând sala de şedinţe fiecare partid din motive diferite.

Problema celor câteva sute de transportatori care s-au adunat de dimineaţă în faţa autorităţii publice locale, nu numai că nu a fost inclusă pe ordinea de zi, ci nici măcar nu i s-a oferit cuvânt consilierului PLDM, Ghenadie Ivaşcenco, care a pregătit o analiză a situaţiei actuale din transportul public şi urma să propună şi nişte soluţii.

Primii au părăsit sala de şedinţă consilierii liberali şi liberal-democraţi pentru că aleşii comunişti şi socialişti nu au votat candidatura lui Ghenadie Dumanschi, liderul fracţiunii PLDM, pentru a prezida şedinţa de astăzi. PCRM a propus propria candidatură, pe Igor Lupulciuc, respinsă din start de ceilalţi consilieri.
„Am avut o înţelegere cu toţi preşedinţii de fracţiuni ca şedinţele să fie prezidata pe rând de reprezentanţi din toate fracţiunile. Ne-am întâlnit luni şi marţi şi am stabilit ca pe ordinea de zi a şedinţei de astăzi să nu fie inclusă nicio chestiune politică, ci doar cele legate de soluţionarea problemelor Capitalei. Comuniştii au fost de acord, dar se vede că doar de formă", a spus edilul Dorin Chirtoacă.

Reprezentanţii PCRM în consiliu au venit pregătiţi de acasă cu o declaraţie după care au planificat să plece. Dat fiind faptul că ceilalţi consilieri au părăsit sala, comunistul Valentin Todercan a citit-o doar în faţa presei. „Solicităm abrogarea deciziilor luate în şedinţa secretă din 17 septembrie de care consilierii comunişti nu au fost informaţi", a spus Valentin Todercan. La final consilierul a adăugat că „democraţia lui Chirtoacă este dirijată de Dirk Schuebel".

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite