Agenţii economici din Chişinău primesc scrisori cu semnătura falsă a lui Chirtoacă în care li se cere să facă donaţii săracilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mai mulţi agenţi economici din municipiul Chişinău au primit scrisori semnate de primarul Dorin Chirtoacă, în care li se cere să doneze bani pentru a ajuta familiile socialmente vulnerabile. În răvaş este indicat un cont bancar în care aceştia trebuie să vireze „neîntârziat" banii.

Edilul spune că scrisorile sunt nişte falsuri şi dă asigurări că niciodată în cei cinci ani de când este în fruntea Primăriei nu a trimis vreun asemenea mesaj. „Atunci când este nevoie de susţinerea financiară a agenţilor economici pentru realizarea vreunui proiect, aceştia sunt contactaţi direct de angajaţii administraţiei publice locale, dar nu prin intermediul scrisorilor", a declarat Dorin Chirtoacă.

Gabriela Ciumac, şefa Direcţiei municipale relaţii externe, a spus că prima dată a aflat despre astfel de scrisori de la un prieten care s-a interesat pentru cine sunt cerute ajutoarele. Funcţionara a făcut propriile investigaţii şi a descoperit alte peste o sută de astfel de răvaşe.

„Am fost la Mobiasbancă unde a fost deschis contul unde trebuiau transferaţi banii ca să aflăm cui aparţine acesta. Reprezentanţii băncii au refuzat să ne spună motivând că îşi protejează clienţii", a spus Gabriela Ciumac.

Silviu Muşuc, şeful Poliţiei municipale a declarat că deocamdată nu se ştie cine sunt expeditorii scrisorilor şi că a fost pornită o anchetă.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite