Agenţii economici, chemaţi să investească în proiecte de parteneriat public-privat

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Printre proiecte se numără şi reconstrucţia Pieţei Centrale
Printre proiecte se numără şi reconstrucţia Pieţei Centrale

Autorităţile locale din capitala Republicii Moldova vor să implice agenţii economici privaţi în realizarea lucrărilor publice. O listă cu 29 de proiecte investiţionale ce urmează să fie implementate în parteneriat public-privat a fost aprobată de Consiliul Municipal Chişinău.

În condiţiile unui buget auster, autorităţile vor să atragă fonduri private pentru realizarea proiectelor investiţionale de interes municipal, a unor lucrări publice importante şi altor activităţi de interes public.

Potenţialii investitori sunt chemaţi să vină cu propuneri pentru amenajarea unor spaţii de parcare în toate sectoarele Chişinăului, a parcurilor „Valea Morilor", „Dumitru Râşcanu" şi „Alunelul", a zonei de agrement „Valea Trandafirilor", a unui centru cultural-distractiv în parcul „La izvor". Printre proiectele tentante se numără reconstrucţia Pieţei Centrale, a Centrului de diagnostici şi consultaţii medicale aferent Policlinicii nr. 12, a telefericului din sectorul Buiucani, crearea unei reţele de spălătorii sociale, modernizarea reţelei de iluminat public din capitală, reamenajarea trecerilor pietonale subterane, construcţia unui centru chirurigical, a unui azil pentru bătrâni, dar şi a mai multor complexe sportive, printre care Stadionul Olimpic din str. Ceucari.

Agenţii economici, atât autohtoni cât şi străini, îşi pot depune ofertele la Direcţia Economie, Reforme şi Relaţii Patrimoniale a Primăriei Chişinău (str. Columna,106). Administraţia municipală anunţă că va efectua studiile de fezabilitate necesare, în baza proiectelor propuse. Lista completă a proiectelor investiţionale propuse spre implementare prin parteneriat public-privat
poate fi găsită pe site-ul oficial al capitalei: www.chişinău.md .

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite