ANRE ar putea să stabilească şi tarifele la apă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Comisia parlamentară economie, buget şi finanţe a susţinut proiectul de lege prin care se propune ca Agenţia Naţională pentru Reglementare în Energetică (ANRE) să stabilească tarifele la apă şi serviciile de canalizare, transmite Info-Prim Neo.

Preşedintele comisiei, deputatul Veaceslav Ioniţă, a menţionat că pentru a spori accesul la apa potabilă este nevoie de investiţii. Or, este imposibil de atras investiţii atât timp cât stabilirea tarifelor este politizată. Deputatul susţine că în prezent tariful la apă este stabilit de către autorităţile locale în funcţie de perioada electorală, conjunctural şi total netransparent.

„Pentru a evita crearea unei noi agenţii, cu buget enorm, care să reglementeze tarifele la apă, am căutat o instituţie care ar putea să o facă şi am ajuns la Agenţia Naţională de Reglementare în Energetică", a mai spus deputatul.

Preşedintele Asociaţiei patronale a serviciilor publice din Republica Moldova, Mihai Severovan, a declart că aceste modificări nu vor determina o schimbare imediată a tarifelor, nici în creştere, nici în descreştere.

Dacă va fi aprobată şi de către Parlament, legea va intra în vigoare de la 1 iulie.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite