Bucătari din Moldova și România vor găti o mămăligă uriașă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
14 bucătari vor participa la pregătirea mămăligii
14 bucătari vor participa la pregătirea mămăligii

Astăzi, specialiștii vor încerca să atingă Recordul Gastronomic Internaţional în prepararea unei mămăligi uriașe cu tocăniţă, cârnați şi legume pentru 2.000 de porţii.

Evenimentul va avea loc la Moldexpo începând cu ora 12.00. La prepararea mămăligii vor participa echipe de culinari şi ospătari de la noi din țară, dar și din România.

Tot astăzi va continua și Campionatului Gastronomic Internaţional în cadrul căruia vor fi organizate mai multe competiții: concursul bucătarul anului, a bucătarilor juniori, a meselor tematice pentru nunţile diferitor popoare, a bucatelor vegetariene, a bucatelor din carne şi din peşte. La acest eveniment vor paricipa bucătari din Islanda, Cipru, Rusia, Azerbaidjan, Ucraina, Turcia, România, Serbia, Croaţia, Republica Komi, Kazahstan, Uzbekistan și Bulgaria. Produsele finale vor fi evaluate de un juriu internațional printre care și preşedintele Asociaţiei Mondiale a Bucătarilor Şefi, Gissur Gudmundsson care a venit din Islanda. Campionatul se va desfăşura în perioada 1-4 noiembrie. 

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite