PROTESTE: 500 de unionişti vor mărşălui duminică pe străzile Bălţiului. Socialiștii le vor răspunde cu contramanifestații

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Unioniștii vor mărșălui duminică pe străzile Bălțiului cu steaguri tricolore și mesaje de unitate națională. În același timp vor protesta și socialiștii, ei vor scanda lozinci patriotice şi vor distribui steguleţe cu inscripţia „Iubesc Moldova“.

Constantin Codreanu, reprezentantul platformei civice „Acţiunea 2012“, a menţionat că Primăria municipiului Bălţi a atacat în instanţă dreptul de a desfăşura manifestaţia. „Reprezentantul nostru la Bălţi astăzi va fi prezent în sala de judecată unde va încerca să obţină acest drept în instanţă. Scopul nostru este de a promova ideile unioniste şi de a condamna încercările PCRM de a destabiliza Moldova, prin tentative de desprindere administrativă după modelul regiunii transnistrene“, a declarat Constantin Codreanu, reprezentantul Platformei „Acţiunea 2012“.

Tinerii au menţionat că scopul acestui marş, pe lângă cel de promovare a ideii unioniste, este de a atrage atenţia opiniei publice asupra încercărilor Partidului Comuniştilor de a destabiliza Republica Moldova prin tentative de desprindere administrativă după modelul regiunii transnistrene. Potrivit lor, comuniştii se află în agonia caracteristică unei căderi cu mult zgomot, iar greşelile care le comit la Chişinău şi Bălţi nu fac nimic altceva decât să le grăbească prăbuşirea.

Socialiștii protestează împotriva marșului unionist

Reacțiile la anunțul unioniștilor nu s-au lăsat mult așteptate. Mişcarea de tineret „Garda Tânără“, împreună cu Asociaţia tineretului ucrainean din Moldova şi Organizaţia de tineret „Ileri“ din Găgăuzia au promis că și ei vor protesta la Bălţi, dar împotriva marşului unionist. Vlad Batrâncea, reprezentantul „Gărzii Tinere“ că acţiunea de protest de duminică va urmări solidarizarea cu alte organizaţii patriotice şi de tineret care vor să protesteze împotriva marşului unionist. „Ne aşteptăm la provocări şi conflicte din partea unioniştilor, dar noi mergem la Bălţi ca să nu admitem acest lucru. Scopul nostru este de a demonstra tuturor că în Moldova sunt mai mulţi patrioţi sănătoşi decât extremişti“.

De asemenea, tinerii socialişti spun că aceste marşuri sunt ilegale ca şi în multe alte state europene „Cel mai trist este faptul că conducerea ţării, cu tăcerea sa, susţin românizarea. Prin inactivitatea lor ei vor să ne unească forţat cu România“, a menţionat Nina Dimoglo, conducător organizaţia Ileri din Găgăuzia. Amintim că, acum două săptămâni la Cahul s-au adunat sute de unionişti care au protestat împotriva simbolurilor comuniste. Acţiunea nu a fost însă lipsită de incidente.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite