Astăzi este lăsatul secului pentru Postul Adormirii Maicii Domnului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Astăzi, pentru creştinii ortodocşi de stil vechi, este lăsatul secului pentru Postul Adormirii Maicii Domnului, cunoscut ca şi Postul Sfintei Marii.

Acesta va începe pe 14 august şi va dura până pe 28 august, de sărbătoarea de Adormirea Maicii Domnului. Astăzi e ultima zi în care creştinii ortodocşi care vor posti mai pot savura din bucatele de frupt. Preotul Eugen Onicov, de la Biserica „Sfântul Pantelemon" din capitală, a declarat pentru Info-Prim Neo că postul durează 2 săptămâni şi este ca şi celelalte posturi pentru curăţarea trupului şi a sufletului prin post şi rugăciuni.

Creştinii vor putea să se împărtăşească la mănăstiri şi la catedrale în fiecare zi, iar în bisericile de mir de sărbători şi duminica. Spre deosebire de celelalte posturi, acesta este unul mai strict. În cele două săptămâni există o singură dezlegare la peşte, pe 19 august când este prăznuită Schimbarea la faţă a Domnului.

Pe tot pe parcursul anului sunt patru posturi - Postul Mare, Postul Naşterii Domnului, Postul Sfintei Marii şi Postul Sfinţilor Apostoli Petru şi Pavel.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite