17 turci au fost prinşi muncind ilegal pe un şantier din Moldova

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cetățenii străini munceau ilegal pe un şantier din Republica Moldova
Cetățenii străini munceau ilegal pe un şantier din Republica Moldova

Potrivit MAI, străinii riscă expulzarea din țară și interdicția de a mai traversa frontiera Republicii Moldova pe o perioadă de trei ani.

În scopul contracarării fenomenului activităţii ilegale de muncă desfăşurate de către cetățenii străini pe teritoriul Republicii Moldova, la finele săptămânii trecute, angajații Biroului Migrație și Azil a Ministerului Afacerilor Interne de comun cu angajaţii Comisariatului de Poliție Floreşti, au depistat la şantierul de construcţie, amplasat în orăşelul Ghindeşti, raionul Florești, care aparţine unei întreprinderi cu capital străin, 17 cetăţeni ai Turciei care lucrau în construcţii.

Persoanele străine nu dețineau permise de şedere în scop de muncă eliberate în modul stabilit de legislaţia în vigoare. Bărbații s-au ales cu proces contravenţional și cu câte o amendă în valoare de 1.000 de lei. De asemenea, cei 17 străini riscă să fie întorși în Turcia, cu privarea de dreptul de a veni în Moldova timp de 3 ani.

În privinţa administraţiei întreprinderii cu capital străin din Florești urmează a fi întocmite procese-verbale administrative SRL-ului riscă amendă de la 4. 000 până la 5 000 de lei pentru fiecare angajat, în total de la 68.000 de lei până la 85.000 de lei.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite