Astăzi este zi de doliu naţional în Rusia. În urma inundaţiilor 171 de persoane au murit, 20 rămân neidentificate

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un decret în acest sens a fost semnat de Vladimir Putin, preşedintele Rusiei. 9 iulie este declarată zi de doliu pentru victimele inundaţiilor din regiunea Krasnodar, dar şi a cetăţenilor ruşi decedaţi în accidentul de autocar produs pe teritoriul Ucrainei.

Potrivit celui mai recent bilanţ, inundaţiile din Rusia au luat vieţile a 171 de persoane, iar 20 dintre aceste rămân neidentificate, anunţă Ria Novosti. Cel mai mult au avut de suferit locuitorii oraselor Krîmsk, Ghelendjik si Novorosiisk. Puhoaiele au distrus peste 5.000 de case.

Potrivit autoritatilor, inundatiile s-au produs în urma ploilor torentiale. De asemenea, sunt vehiculate versiuni potrivit cărora catastrofa a fost o urmare a evacuării apei din bazinul Neberdjaevsk, situat lângă Krîmsk, însă autorităţile neagă informaţiile apărute în presă.

Zi de doliu este declarată şi pentru victimele accidentului rutier care s-a produs în regiunea Cernăuţi din Ucraina pe 7 iulie. În autocar erau cetăţeni ruşi. Accidentul s-a soldat cu moartea a 14 oameni. Una dintre versiunile poliţiştilor este că şoferul autocarului ar fi adormit la volan.

GALERIE FOTO Bilanţul inundaţiilor din Rusia: 150 de morţi şi peste 5.000 de case distruse

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite