Mărturii de pe Costa Concordia: „În timp ce vasul se umplea cu apă, un bărbat cânta la pian“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Carolina Murzacova de 35 de ani, Constantin Mereuţă în vârstă de 37 de ani, care locuiesc de 12 ani în Portugalia erau pe nava de lux italiană împreună cu fiica lor Beatrice (13 ani) .

„Am trăit pe propria piele momentele din Titanic", asta spun moldovenii care au fost pe nava Costa Concordia eşuată în noaptea de vineri spre sâmbătă. Mulţimiţi că au fost ajutaţi de autorităţile italiene, nu şi de cele din Moldova, oameii spun că niciodată nu vor reuşi să uite bezna, strigătele şi disperarea de pe navă. Carolina Murzacova, Constantin Mereuţă şi fiica lor Beatrice erau în vacanţă. Le mai rămăsese câteva zile până a se termina sejurul, însă o lovitură subită avea să schimbe cursul călătoriei. „Eram la etajul patru, la un restaurant, şi am auzit primul avertisment. Simţeam că ceva nu este bine, dar speram să ne înşelăm.

La un moment dat s-au stins luminele, oamenii au început să-şi caute copiii, erau disperaţi. Nimeni nu înţelegea ce se întâmplă", povesteşte Carolina, originară din Strășeni. Femeia spune că în acel haos a retrăit momentele din filmul „Titanic". „În restaurantul în care eram, un bărbat cânta la pian. Chiar dacă oamenii au început să intre în panică, iar vasul se umplea cu apă, bărbatul continua să cânte", mărturiseşte Carolina.

„OAMENII SE ARUNCAU DE PE NAVĂ"
Totul însă abia începea. „Corabia se scufunda din ce în ce mai mult. Oamenii au ieşit pe punte şi se înghesuiau să urce în bărcile de salvare, însă acestea s-au blocat şi nu puteam ajunge pe apă. Eram la 18 metri deasura nivelului mării. Pasagerii au început să se arunce de pe punte-n apă în disperarea de a se salva, unii erau în pijamale", povestește femeia.

În timp ce Carolina îşi ţinea fiica de mână şi spera că vor reuşi să ajungă la mal, Constantin, soţul ei încerca să ajute alţi zeci de pasageri care, de şoc, nu ştiau ce să facă. „Am ajutat o femeie din Franţa care era într-un scaun cu rotile şi nu ştia cum să urce în barcă", spune bărbatul. „După o oră am urcat în bărci şi am mai stat vreo ora în aer pentru acestea s-au blocat. Când am ajuns la mal era ora 01.00. Eram în a treia şalupă dintre ultimele", povesteşte Constantin.

Tânăra din Moldova care a părăsit printre ultimii „Titanicul" naufragiat în Italia: „Sunt o norocoasă"

Tatăl moldovencei care se afla pe vasul naufragiat: „Am pierdut cinci ani din viaţă când am văzut ce se întâmplă cu nava Concordia"

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite